Laatste nieuws over Netflix Vooruitblik

Vooruitblik The Crown seizoen 2 op Netflix

Het langverwachte tweede seizoen The Crown is vanaf vrijdag 8 december op Netflix te zien. Weet dit nieuwe seizoen het eerste deel te overtreffen en wat mogen we er precies van verwachten? We blikken vooruit op The Crown seizoen 2!

Queen Elizabeth

Natuurlijk staat Queen Elizabeth II wederom centraal in het tweede seizoen van The Crown. De serie draait immers om haar. Wel wordt er een kleine sprongetje in de tijd gemaakt. Per seizoen wordt namelijk een bepaald tijdperk uitgelicht.

Het eerste seizoen ging met name over de jaren waarin ze op jonge leeftijd koningin werd. In het nieuwe seizoen duiken we de jaren 60 in en voor Queen Elizabeth was dit niet alleen een lastige periode als koningin van het Verenigd Koninkrijk. Ook privé had Elizabeth het zwaar. Haar huwelijk met Philip Mountbatten verloopt uiterst moeizaam. Daarnaast zijn er weer diverse schandalen die de kop opsteken. The Crown seizoen 2 wordt vrijdag 8 december rond 9.00 uur op Netflix verwacht!

Grotere rol voor Margaret

In The Crown seizoen 2 zullen we ook meer van Margaret te zien krijgen. Zij is de jongere zus van Elizabeth en stond altijd in haar schaduw. Qua karakter zijn de dames ook nogal verschillend. Elizabeth is uiterst serieus, terwijl Margaret een losbol is. Daar gaan we in het tweede seizoen van The Crown ook heel wat van terug zien. Zo zal ze bijvoorbeeld haar toekomstig echtgenoot Anthony Armstrong Jones ontmoeten.

The Crown bij DWDD

Eerder deze week werd er door De Wereld Draait Door al uitgebreid aandacht geschonken aan het nieuwe seizoen van The Crown. Presentator Matthijs van Nieuwkerk had Herman PLei uitgenodigd, want hij had als één van de weinigen al naar de nieuwe afleveringen mogen kijken. Een jaar eerder was de historicus ook al te gast bij DWDD om over The Crown te praten. Dat deed hij toen al met veel enthousiasme en daar is niet veel aan veranderd. Ook over The Crown seizoen 2 is Pleij zeer enthousiast, zo vertelde hij in DWDD.

Afscheid van Claire Foy

Claire Foy heeft een groot aandeel gehad in het succes van The Crown. De manier waarop zij Queen Elizabeth II vertolkt zorgde voor veel lof én prijzen. Toch zullen we waarschijnlijk na seizoen twee afscheid van haar moeten nemen. Er komen nog wel nieuwe seizoenen van The Crown, maar ook in seizoen 3 en seizoen 4 zal er uiteraard weer een tijdsprong gemaakt worden. Er moest daardoor een oudere Queen Elizabeth gevonden worden en die zoektocht is inmiddels ten einde gekomen. Olivia Colman zal vanaf seizoen 3 in de huid van Elizabeth kruipen. Of we Foy helemaal niet meer terug zullen zien in seizoen 3 is nog niet bekend.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?