Laatste nieuws over Netflix

Vrees wordt waarheid: Mindhunter seizoen 3 laat lang op zich wachten

Een vervolg van Mindhunter zal voorlopig niet verschijnen. In november schreven we al dat een derde seizoen niet voor 2022 zou verschijnen. Inmiddels is dit waarheid geworden, want het project van David Fincher ligt voorlopig stil.

Overvolle agenda’s

Tussen het eerste en het tweede seizoen van Mindhunter zat ook al bijna twee jaar door overvolle agenda’s. Nu is het niet anders. David Fincher is namelijk een druk bezet man. Momenteel is hij bezig met de film Mank, een film geschreven door zijn overleden vader. Het is een biopic gebaseerd op het leven van Herman J. Mankiewicz, schrijver van Citizen Kane. Pas wanneer dit afgerond is, kan Fincher weer aan de slag met Mindhunter.

Contracten niet vernieuwd

Omdat dit nog enige tijd kan duren, is er wel besloten om Mindhunter voorlopig op pauze te zetten. De contracten van hoofdrolspelers Jonathan Groff, Holt McCallany en Anna Torv zijn afgelopen en voor dit moment niet verlengd. “Het kan zijn dat Fincher op een ander moment terugkomt bij Mindhunter, maar voor nu is het niet eerlijk naar de acteurs toe om ze met een contract te binden, zodat ze geen ander werk kunnen gaan ontdekken”, laat Netflix in een verklaring weten.

Fincher wil vijf seizoenen maken

Positief is wel dat Fincher meerdere keren heeft aangegeven dat hij vijf seizoenen van Mindhunter wil gaan maken. En datzelfde geldt ervoor dat Netflix de serie niet heeft geannuleerd. Zoals het er nu naar uitziet zullen we echter tot minimaal 2022 moeten wachten op een nieuw seizoen.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als er meer bekend is over Mindhunter seizoen 3? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?