Laatste nieuws over Netflix

Waar gaat Crime Scene seizoen 2 over?

Crime Scene seizoen 2 is in aantocht, want Crime Scene wordt een overkoepelende reeks op Netflix! Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel staat nu al een tijdje op Netflix en jij wilt natuurlijk weten of er ook een vervolg komt. Wij kunnen je vertellen dat dit in de maak is.

Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel stond een tijdlang in de top 10-lijst op Netflix en daarom is het bepaald geen verrassing dat de streamingdienst aan een vervolg werkt. Het verhaal van Elisa Lam is echter wel verteld en het Cecil Hotel in Los Angeles heeft óók geen geheimen meer voor ons. Het is dus wel duidelijk: seizoen 2 gaat een spiksplinternieuw mysterie behandelen. Showrunner Joe Berlinger, eerder ook al verantwoordelijk voor de Ted Bundy Tapes, heeft dat tussen neus en lippen door bevestigd!

Waar gaat Crime Scene seizoen 2 over?

Aan Entertainment Weekly vertelt de regisseur dat het altijd al het plan is geweest om verschillende zaken te behandelen: “De hele bedoeling van de serie was niet alleen om het verhaal van Elisa Lam te vertellen, maar om het grondwerk te leggen om méérdere mysterieuze zaken onder de aandacht te brengen. We pakken een plek, in dezen het Cecil Hotel, en analyseren waarom hier zo veel misdaden worden gepleegd en wat daar de perceptie van is.”

In andere woorden: er komt geen vervolg op The Vanishing at the Cecil Hotel, maar wél op Crime Scene. Daar moeten we wel gelijk aan toevoegen dat Netflix nog niet officieel bekendgemaakt heeft dat er ook een seizoen 2 besteld is. Maar aangezien de docuserie speciaal voor de streamingdienst is gemaakt, moeten de plannen van Berlinger toch besproken zijn. Hoogstwaarschijnlijk komt er dus ‘gewoon’ een tweede seizoen, dat een nieuwe mysterieuze verdwijnings- of moordzaak zal behandelen.

Wanneer komt Crime Scene seizoen 2 op Netflix?

The Vanishing at the Cecil Hotel ging op 11 februari 2021 in première, dus seizoen 2 komt waarschijnlijk medio 2022 naar Netflix. Nog eventjes geduld! Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel vertelt het verhaal van Elisa Lam. De Canadese studente maakte begin 2013 een tripje door de Amerikaanse staat Californië en deed Los Angeles aan, waar ze verbleef in het Cecil Hotel. Ze verdween spoorloos en het enige aanknopingspunt dat de politie had, was een mysterieuze liftvideo. Daarop vertoonde Lam behoorlijk merkwaardig gedrag, en toen het filmpje vrijgegeven werd ontstond er een heuse mediastorm. Op 19 februari 2013 werd het levenloze lichaam van de Canadese gevonden in een van de watertanks op het dak van het Cecil Hotel, maar wat is er precies met haar gebeurd…?

Meer lezen over Elisa Lam en het Cecil Hotel? Check dan dit dossier! 

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?