Laatste nieuws over Netflix

Waar is Franklin Floyd uit Girl in the Picture nu?

Waar is Franklin Floyd? De truecrimedocumentaire Girl in the Picture is sinds 6 juli te bekijken op Netflix, maar deze docu laat een aantal vragen onbeantwoord. Eén daarvan: waar is Franklin Floyd nu? Leeft hij nog? Zit hij in de gevangenis? Wij gaan op onderzoek uit!

Girl in the Picture

Girl in the Picture vertelt het verhaal van Sharon Marshall, een pientere studente die de toekomst aan haar voeten had liggen maar op een dag stervend langs de weg werd gevonden. Ze was ook een ‘girl next door‘ pur sang: hét ultieme buurmeisje. Ze was lief, gul en goedgemanierd. Maar Sharon had verontrustende geheimen. Zó schokkend en uniek, dat het meer dan een decennium duurde om ze te ontrafelen. Deze documentaire onthult het waargebeurde verhaal van een mysterieuze jonge vrouw die verstrikt raakte in het gewelddadige web van de moorddadige voortvluchtige die ze haar vader noemde: Franklin Floyd.

Waar is Franklin Floyd uit Girl in the Picture?

Franklin Delano Floyd, die ook wel door het leven ging als Brandon Williams, Warren Marshall, Clarence Hughes en nog een aantal aliassen, is een moordenaar en verkrachter. Om maar meteen met de deur in huis te komen vallen: hij is níét dood. Op 79-jarige leeftijd zit de Amerikaan, afkomstig uit de staat Georgia, in de gevangenis.

Allereerst stond Floyd terecht voor het ontvoeren van Michael Hughes in 1994. Het Openbaar Ministerie had wat moeite om zijn zaak rond te maken, omdat men niet de beschikking had over het lichaam van het slachtoffer. Daarom kon Floyd dus niet aangeklaagd worden voor moord. Autodiefstal, kidnapping en het gebruik van een dodelijk wapen (een pistool) bleven over en daar werd hij voor veroordeeld: hij kreeg een celstraf van 52 jaar opgelegd.

Franklin Floyd in dodencel

Later kwam daar de moord op Cheryl Commesso bij en dit keer werd Floyd wél veroordeeld voor moord. In Florida kreeg hij zelfs de doodstraf opgelegd en sinds 2002 zit hij daarom op death row, in een ‘dodencel’. De straf is dus nog niet uitgevoerd, de 79-jarige moordenaar zit nog altijd achter de tralies in de Union Correctional Institution in Raiford, Florida. Vanwege zijn hoge leeftijd is de kans groot dat hij niet geëxecuteerd wordt, maar dat hij in de gevangenis komt te overlijden door natuurlijke oorzaken.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?