Laatste nieuws over Netflix

Waar is Robert Hendy-Freegard uit The Puppet Master nu?

The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman vertelt het verhaal  van ‘de ultieme oplichter’ Robert Hendy-Freegard, maar waar is deze conman nu? Leeft hij nog? Zit hij in de gevangenis? Wat is er met Robert Hendry-Freegard uit The Puppet Master gebeurd?

Spoor van vernieling

De Engelse oplichter Robert Hendy-Freegard liet jarenlang, overal waar hij kwam, een spoor van vernieling achter. De barman, verkoper van tweedehands auto’s en oplichter vertelde zijn slachtoffers dat hij bij de inlichtingendienst MI5 werkte, troggelde ze hun spaarcenten af en zorgde er zelfs voor dat ze dachten dat ze moesten onderduiken, omdat hij ze wijsmaakte dat ze op een hitlist van de IRA stonden.

Verdwijning Sandra

Hendy-Freegard had het vooral voorzien op vrouwen, die hij helemaal voor zich won. De meesteroplichter zorgde ervoor dat ze hun familie afstootten, waarna ze hem al hun geld gaven. In de Netflix-docu The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman komen twee kinderen van een slachtoffer aan het woord. Hun moeder Sandra liet zich het hoofd op hol brengen door ene ‘David’ (en dat was dus Robert) nadat ze hem ontmoet had op een datingsite. Twee jaar later liet Sandra haar bloedeigen kinderen in de steek en verdween ze spoorloos. Haar lot is anno 2022 nog stééds onbekend.

Levenslang… of toch niet?

Robert Hendy-Freegard ging in 1992 voor het eerst aan de slag als conman en werd pas in 2002 in de kraag gevat, na een duo-operatie van Scotland Yard en de Amerikaanse inlichtingendienst FBI. Hij ontkende in alle toonaarden, maar werd in 2005 toch veroordeeld door de Blackfriars Crown Court. De rechtszaak duurde liefst acht maanden, waarna Hendy-Freegard schuldig werd bevonden aan kidnapping (twee keer), diefstal (tien keer) en oplichting (acht keer). De oplichter kreeg een levenslange celstraf.

Waar is Robert Hendy-Freegard uit The Puppet Master?

Twee jaar later, in 2007, kwam de Engelse omroep BBC echter met breaking news: Hendy-Freegard was in beroep gegaan tegen zijn veroordeling (en dan vooral tegen de kidnappings) en had gewonnen. Zijn levenslange celstraf werd geschrapt en werd omgeturnd tot een gevangenisstraf van negen jaar.

Misschien kom je hem wel tegen…

Dat betekent dus dat Hendy-Freegard anno 2022 weer op vrije voeten is. Waar hij precies uithangt, weten we niet, want zelfs een meesteroplichter heeft recht op privacy. Je zou hem echter zomaar tegen het lijf kunnen lopen…

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?