Laatste nieuws over Netflix

Dit is het waargebeurde verhaal van The Times Square Killer uit Crime Scene

Crime Scene is terug op Netflix met een nieuw seizoen, getiteld: The Times Square Killer. We hebben het hier over een docuserie, die een waargebeurd verhaal vertelt. Maar hoe steekt dit precies in elkaar? Wij hebben het antwoord!

Richard Cottingham

Seriemoordenaar Richard Cottingham was tussen 1967 en 1980 actief in New York City en kreeg de bijnamen The Torso Killer en Times Square Torso Ripper, en The Times Square Killer is eigenlijk nieuw, maar bekt lekkerder voor het nieuwe seizoen van Crime Scene. Het verhaal van deze maniak begint echter veel eerder, bij zijn geboorte in 1946. Cottingham werd ter wereld gebracht in de New Yorkse wijk The Bronx, maar verhuisde al snel met zijn familie naar New Jersey. Op school was hij een einzelgänger, vooral omdat hij door zijn slechte gezichtsvermogen niet goed was in sport.

Eerste moord

Toen hij 2o jaar oud was vond hij zijn eerste baantje, als computeroperator bij Blue Cross Blue Shield Association, en niet lang daarna pleegde hij zijn eerste moord, al bekende hij die pas in 2010. Hoe dan ook: Cottingham wurgde een 29-jarige vrouw genaamd Nancy Vogel. Haar levenloze lichaam werd gevonden in Ridgefield Park in New Jersey, maar de uiteindelijke Times Square Killer werd hier niet mee in verband gebracht.

Op 3 oktober 1969 werd Cottingham gearresteerd, maar dit had niets met bloedvergieten te maken: hij werd dronken achter het stuur aangetroffen en kreeg wegens dat vergrijp tien dagen celstraf en een boete van 50 dollar. Op 21 augustus 1972 was het wéér raak: dit keer werd hij veroordeeld vanwege winkeldiefstal, wéér diende hij 50 dollar af te tikken.

Killing spree

De échte killing spree van de New Yorker begon pas in 1979. Op 2 december van dat jaar rukte de brandweer uit na een alarm in een hotel nabij Times Square, waar de brandweermannen een schokkende ontdekking deden: ze troffen twee lijken aan, van Deedeh Goodarzi en een ongeïdentificeerde (jonge) vrouw. De handen en voeten waren van de twee lichamen verwijderd en ze waren overgoten met aanstekervloeistof en in brand gestoken…

De honger van Cottingham was nog niet gestild: op 5 mei 1980 vond de politie het ontzielde lichaam van Valerie Ann Street (door verstikking om het leven gebracht) en dicht bij het plaats delict, een motel, werd Maryann Carr (26) dood(geslagen) aangetroffen. Op 15 mei 1980 liet Jean Reyner vervolgens het leven, haar keel werd doorgesneden.

Arrestatie en veroordeling

Op 22 mei 1980 werd The Times Square Killer gearresteerd: hij pikte de 18-jarige Leslie Ann O’Dell op en reed met haar naar de Hasbrouck Heights Quality Inn, waar hij een kamer boekte. Cottingham martelde zijn slachtoffer (hij beet onder meer bijna haar tepels af), maar O’Dell zette het op een gillen. Haar geschreeuw werd gehoord door motelpersoneel, dat de politie inschakelde.

In de rechtbank werd Cottingham veroordeeld voor onder meer kidnapping, zware mishandeling, zware mishandeling met een dodelijk wapen, poging tot moord en verkrachting, maar eenmaal achter de tralies zette hij het op een praten. Hij gaf toe Jacalyn Harp, Irene Blase en Denise Falasca vermoord te hebben, maar daar bleef het niet bij. In april 2021 bekende hij bijvoorbeeld de dubbele moord op de twee tieners  Lorraine Marie Kelly en Mary Ann Pryor.

Waar is The Times Square Killer (Richard Cottingham) nu?

Anno 2021 is The Times Square Killer nog altijd in leven: hij is inmiddels 75 jaar oud en slijt zijn dagen achter de tralies van de  New Jersey State Prison in Trenton, New Jersey. We weten dat hij sowieso 11 moorden op zijn geweten heeft, maar zelf claimt hij 85 tot 100 vrouwen om het leven gebracht te hebben…

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?