Laatste nieuws over Netflix

Waarom Brooklyn Nine-Nine seizoen 6 anders is dan de voorgaande seizoenen

Het zesde seizoen van de humoristische politieserie Brooklyn Nine-Nine staat eindelijk op Netflix in Nederland. Dat nieuws werd natuurlijk met gejuich begroet door de trouwe fans, maar al snel viel op dat dit deel toch wat anders is dan de voorgaande seizoenen. Waarom? Wij zochten het uit!

Let op: dit bericht bevat spoilers over Brooklyn Nine-Nine seizoen 6.

Van FOX naar NBC

De wijzigingen kunnen alles te maken hebben met het feit dat uitgever FOX na vijf seizoenen is gestopt met het producen van Brooklyn Nine-Nine. Gelukkig kwam NBC TV Network als redder in nood op het strijdtoneel door de serie alsnog een vervolg te geven.

Dat is echter wel te merken aan de opzet van de afleveringen. Zo wordt er in seizoen 6 een stuk minder aan politiezaken gewerkt, terwijl dat in de eerste vijf seizoenen vrijwel iedere episode het geval was. In het nieuwste deel draaien er bijvoorbeeld complete afleveringen over de huwelijksreis van Jake en Amy, het vertrek van de geliefde Gina Linetti en de kapsels van Rosa Diaz.

Op het forum Reddit merken veel kijkers op dat seizoen 6 zich verder wat meer richt op individuele verhalen, en niet meer zozeer op de groep in het geheel, als een ‘familie’. Al blijft humor natuurlijk wel de rode draad in de serie; daar kan ook de switch van FOX naar NBC niets aan veranderen.

Inspelen op de actualiteit

Een laatste trend die op is gevallen bij veel fans: er wordt ingespeeld op de actualiteit. Zo krijgen we in seizoen 6 een episode die rondom het #MeToo-schandaal gaat. Daarover zei Stephanie Beatriz, die Rosa speelt in Brooklyn Nine-Nine, al eens dat het thema ‘op een typische B99-manier aanvlogen wordt’. “Eén van de leukste dingen aan een sitcom is dat meer serieuze onderwerpen op een ‘stiekeme’ manier behandeld worden. Je raakt gewend aan het lachen om de show, je schept een band met de hoofdrolspelers en leeft met hun mee, en gaat jezelf vervolgens vragen stellen: ‘Wow, wat vind ik hier zelf eigenlijk van?'”

Hoe ziet Brooklyn Nine-Nine seizoen 8 eruit?

En in seizoen 8, welke al aangekondigd is door NBC, mogen we een soortgelijk iets verwachten, maar dan over de discussie omtrent politiegeweld jegens donkere mensen. Dat onthulde acteur Terry Crews in Late Night with Seth Meyers. “Dat gaat ook zeker gebeuren. We hebben al met zijn allen via Zoom gesproken over wat er allemaal gebeurt in ons land momenteel. Al het machtsmisbruik. We hebben echt eye-opening gesprekken gehad over het onderwerp en over hoe we het gaan behandelen in het nieuwe seizoen.” Bovendien doneerde de cast van Brooklyn Nine-Nine samen 100.000 Amerikaanse dollar aan het National Bail Fund om de demonstranten van Black Lives Matter te steunen.

Seizoen 7 in jaren’80 stijl

Al met al kunnen we concluderen dat er iets meer diepte in Brooklyn Nine-Nine is gekomen, maar dat de sleutel tot succes nog altijd in handen is: humor. Wij kunnen alvast niet wachten op seizoen 7, die in volledige jaren ’80-stijl (met een voice-over en de welbekende matige beeldkwaliteit) is gedraaid. Nine Nine!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?