Laatste nieuws over Netflix

Waarom is Sherry Pie gediskwalificeerd in RuPaul’s Drag Race seizoen 12?

Sherry Pie is in RuPaul Drag Race seizoen 12 te zien, maar zal de finale niet halen. Sherry Pie is namelijk gediskwalificeerd van verdere deelname aan de show. Dit wordt al in de aankondiging van de afleveringen getoond, maar verdere informatie wordt niet verstrekt. Waarom is Sherry Pie uit RuPaul’s Drag Race seizoen 12 gehaald?

Toch uitgezonden voor de andere Queens

Op Netflix is sinds de zomer van 2020 het twaalfde seizoen van RuPaul’s Drag Race te zien, met daarin een behoorlijk grote rol voor Sherry Pie. De 27-jarige uit New York City won zelfs twee afleveringen. In de twaalfde afleveringen werd Sherry Pie echter gediskwalificeerd. Dit wordt ook aangekondigd bij de start van de afleveringen. “In het licht van de recente ontwikkelingen en Sherry Pie’s verklaring, is Sherry Pie gediskwalificeerd van RuPaul’s Drag Race. Uit respect voor het harde werk van alle andere queens, zal het seizoen toch worden uitgezonden. Sherry Pie zal niet in de grote finale te zien zijn.”

Sherry Pie gediskwalificeerd in RuPaul’s Drag Race seizoen 12

Sherry Pie heet in het dagelijkse leven Joey Gugliemelli. Eenmaal groot op televisie kwamen er al snel verhalen naar buiten van mannen die hij heeft gecatfished. Online deed hij zich voor als iemand uit de televisie industrie. Daar beloofde hij acteerwerk aan jong mannen, maar zijn echte intentie was om zijn slachtoffers seksuele handelingen te laten verrichten. Het was acteur Ben Shimkus die alles op gang bracht door een post op Facebook. Hij kende Joey van de universiteit, waarbij het al mis ging in het laatste jaar.

Verklaring Shimkus

De verklaring van Shimkus: ““Ik kreeg een berichtje van een vriend dat er een prestigieuze auditie voor Bulk, een nieuw theaterstuk in New York, zat aan te komen. Volgens hem was een van de rollen mij op het lijf geschreven. Bovendien had HBO ook interesse om het stuk te verfilmen. Ik was uiteraard dolenthousiast. Mijn vriend gaf me toen het e-mailadres van een zekere Allison Mossey, die me zou helpen bij mijn auditie. We bespraken mijn salaris, hoe vaak ik zou moeten repeteren, en wat er van mijn personage verwacht werd. Enkele van die scenes voelden voor mij persoonlijk heel erg seksueel en fout aan. Maar ik wilde zo graag doorbreken, waardoor ik mijn bezwaren aan de kant schoof.”

Puzzelstukjes vielen in elkaar

“Ik oordeelde dat mijn ouders dit stuk nooit mochten zien, maar ik wilde wél een kans om dit op mijn cv te zetten. Soms hoorde ik haar dagen niet. Waarna ze me dan plots terugmailde om te zeggen dat ze geen toegang had tot het internet. Dat vond ik best vreemd, aangezien ze voor een groot castingbureau werkte. In New York nota bene. Uiteindelijk besliste ik om hen te contacteren. Zij bevestigden me dat ze nog nooit van Allison gehoord hadden. Toen ik aan mijn vrienden begon te vertellen wat ik had meegemaakt, bleek dat er in mijn omgeving zes mensen het slachtoffer waren geworden van Allison. En, vreemd genoeg: waar Sherry naartoe ging, dook ook Allison op. Toen vielen de puzzelstukjes in elkaar.”

Sherry Pie geeft gemaakte fouten toe

Het aantal verhalen stapelden zich snel op en Sherry Pie kwam met een verklaring. Daarin bood Joey zijn excuses aan. “Ik ben beschaamd en walg van mezelf. Tot mijn deelname aan ‘RuPaul’s Drag Race’ begreep ik niet hoe belangrijk mijn mentale gezondheid en zorg dragen voor mezelf in feite is. Door mijn deelname aan de show heb ik geleerd hoe belangrijk het is om van jezelf te houden. Ik denk niet dat ik dat ooit heb gedaan. Ik heb hulp gezocht en ben in behandeling sinds mijn terugkeer naar New York. Ik wil me verontschuldigen tegenover iedereen die ik gekwetst heb met mijn daden. Daarnaast wil ik mijn spijt betuigen aan de andere dragqueens, de zender en de productie. Het enige dat ik nu kan doen is mijn gedrag veranderen. Dat is een stap die ik volledig zelf moet zetten.” Dit alles deed de makers van RuPaul’s Drag Race om Sherry Pie te diskwalificeren van verdere deelname.

This is Joey, I want to start by saying how sorry I am that I caused such trauma and pain and how horribly embarrassed…

Geplaatst door Sherry Pie op Donderdag 5 maart 2020

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?