Laatste nieuws over Netflix

Waarom je sommige films alleen in het Nederlands kunt kijken

Sommige films en series kunnen, ondanks dat ze Engels zijn niet in het Engels afgespeeld worden via Netflix. Terwijl veel mensen liever films in het Engels (met ondertiteling) kijken is dit bij een aantal films niet mogelijk.

Het betreft hier eigenlijk alleen films en series die voor kinderen gemaakt zijn. Echter worden deze films en series niet alleen maar door kinderen bekeken, ook volwassenen blijken hier graag naar te kijken, maar dan wel met de originele stemmen. Direct kregen we hier al meerdere vragen over, waarom wij als kijker niet kunnen instellen of we met Engelse of Nederlandse audio willen kijken.


Netflix-Nederland.nl ging daarom het gesprek aan met een medewerker van Netflix en hier kwam het volgende uit:

– Verlaat de “Just for Kids” zone en zoek dan nogmaals op de titel die je graag in het Engels wilt bekijken. Volgens Youbin, de medewerker van Netflix, moet je dan wel de keuze kunnen maken.

In ons gesprek met Netflix gebruikten we de film Wall-E als voorbeeld. Nadat we de “Just for Kids” zone hadden verlaten probeerden we hetgeen Youbin ons had uitgelegd. Helaas niet met het gewenste resultaat. De medewerker reageerde verbaasd en besloot het vervolgens zelf uit te testen en kwam na een paar minuten met onderstaande reactie:

gesprek met Netflix

Vervolgens beloofde de vriendelijke Youbin dat Netflix er alles aan zal gaan doen om het in de toekomst mogelijk te maken dat de kijker zelf kan bepalen in welke taal er gesproken wordt (Engels of Nederlands), ongeacht welk type film het is. Youbin sloot vervolgens af met een grap:  “I can’t even imagine Wall-E speaking Dutch… that sounds a bit weird. haha”

De medewerker vroeg dus ook bij welke films/series dit probleem voorkwam. Wij hebben Wall-E en Ratatouille als voorbeeld gegeven, maar kunnen ons voorstellen dat er meer films/series zijn met dit probleem. Weet jij welke? Geef dit dan graag aan ons door (op Twitter of op Facebook), zodat wij dit met Netflix kunnen communiceren!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?