Laatste nieuws over Netflix

Waarom komt er geen tweede seizoen van Geek Girl op Netflix?

De serie Geek Girl doet het bijzonder goed op Netflix, maar gek genoeg lijkt het er sterk op dat deze show géén tweede seizoen krijgt. En dat is zelfs vreemd om meerdere redenen, die we hieronder uiteenzetten.

Geek Girl

Geek Girl draait om de ‘awkward’ en ‘quirky’ tiener Harriet Manners, die de meest onzinnige feitjes over van alles en nog wat zomaar eventjes weet op te lepelen. Er is echter één ding waar ze helemaal niks van afweet: mode. En als ze gescout wordt als model komt haar leven dan ook volledig op zijn kop te staan. Er gaat een hele nieuwe wereld voor haar open, die haar misschien ook wel van haar ‘geeky’ imago af kan helpen. Maar het betekent ook dat ze constant moet balanceren tussen ‘high school’ en ‘high fashion’!

Boekenserie

Geek Girl vertelt geen origineel verhaal. Of nou ja: het verhaal is wel origineel, maar heeft een oorsprong: de gelijknamige boekenserie van schrijfster Holly Smale. En die boekenserie bestaat anno 2024 al uit niet één, niet twee… enzovoort, maar zes boeken: Geek Girl(2013), Model Misfit (2013), Picture Perfect (2014), All That Glitters (2015), Head Over Heels (2016) en Forever Geek (2017).

Geen tweede seizoen Geek Girl op Netflix

Dat betekent meteen dat er genoeg materiaal is om meerdere seizoenen te maken van Geek Girl, de serie op Netflix welteverstaan. De streamingdienst heeft de show echter in de markt gezet als een miniserie, een serie met een begin en een einde. En het lijkt er sterk op dat men daar niet op terugkomt, ondanks het succes van Geek Girl (sinds de release staat de show in de top 10 met best bekeken series). Het medium What’s on Netflix heeft namelijk contact opgenomen met de streamingdienst en kreeg als antwoord: ‘dat zijn we inderdaad niet van plan’.

Natuurlijk is het nog mogelijk dat de hoge bonzen van Netflix hierop terugkomen. Dat zou zelfs slim zijn, maar voor nu moeten we dus helaas melden dat er géén nieuwe seizoenen van Geek Girl in de pijplijn zitten…

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?