Laatste nieuws over Netflix

Dit is de echte reden waarom La Casa de Papel na vijf seizoenen stopt

Het vijfde seizoen van La Casa de Papel betekent het einde van de Spaanse hitserie. Alhoewel er zo nu en dan wel gesproken wordt over nieuwe verhalen door middel van spin-offs, is het wel overduidelijk dat La Casa de Papel er na vijf seizoenen officieel mee stopt. Inmiddels is duidelijk waarom Netflix er na vijf seizoenen voor gekozen heeft om de stekker uit de reeks te trekken.

Stoppen

Het is de Spaanse krant Marca dat de reden omtrent de annulering van La Casa de Papel naar buiten heeft gebracht. Zo schijnt het de laatste jaren steeds moeilijker te zijn geworden om de groep bij één te houden voor het maken van nieuwe seizoenen. De cast is zo populair geworden en krijgt veelvuldig lokale en internationale acteerklussen aangeboden. Het werd dan ook onmogelijk om de groep nog langer bij één te houden. Daardoor stopt de Spaanse hit na vijf seizoenen.

Spin-off?

Het valt niet uit te sluiten dat La Casa de Papel later wel een spin-off krijgt. Daarvoor zou bijvoorbeeld één personage uitgelicht kunnen worden. Javier Gómez Santander, een van de makers van La Casa de Papel, vertelde daar recent over: “Ik denk dat de serie op een goede manier gaat stoppen, dit vijfde seizoen is zeer goed. Op dit moment overweeg ik geen spin-off. Maar je kunt het ook niet uitsluiten, dat is de realiteit. Als we een goed idee hebben, dan gaan we er tijd aan besteden.”

Maker Álex Pina was een jaar geleden ook duidelijk over een eventuele spin-off. “We hebben veel mogelijkheden voor spin-offs. Dat komt door de sterke identiteiten van de karakters. We hebben altijd gezocht naar karakters die complex zijn, dus ik denk dat bijna ieder karakter een kant heeft die we graag zouden zien in een spin-off.” Voor nu is het wachten op het vijfde seizoen van La Casa de Papel. Een releasedatum is nog niet bekend.

Wil je direct weten wanneer er meer bekend is over La Casa de Papel seizoen 5 op Netflix? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?