Laatste nieuws over Netflix

Waarschuwing: phishing mails in omloop

Phishing Netflix
Er zijn op dit moment phishing mails in omloop waarin de indruk wordt gewekt dat er een abonnement is afgesloten bij Netflix. Het is van belang om de afzender goed te controleren wanneer er een mail van Netflix in de mailbox verschijnt. Dit kan namelijk zomaar een kwaadwillende partij zijn. Hieronder leggen we uit hoe een echte mail van Netflix van een phishing mail onderscheiden kan worden.

Grote vissen zijn vaak slachtoffer van phishing en aangezien Netflix een grote vis is wordt de streamingdienst hier slachtoffer van, maar vooral de (eventuele) klanten van Netflix. Voor de duidelijkheid: phishing mails worden verstuurd door oplichters. Zij sturen een mail uit naam van een bedrijf (in dit geval Netflix) met als enige doel om bankgegevens te ontfutselen, om later geld afhandig te kunnen maken van de slachtoffers. De phishing mails en daaraan gekoppelde websites lijken uiterst betrouwbaar, om zo gevoelige informatie te verkrijgen. Voordat je dit doet controleer dan eerst goed de afzender.

Hoe herken ik phishing mails van Netflix?

Het is belangrijk om bij mails waarin gevraagd wordt accountgegevens in te vullen eerst na te gaan van wie de e-mail afkomstig is. Navraag van Netflix-Nederland.nl leert dat Netflix enkel en alleen e-mails verstuurt met het volgende e-mailadres: info@mailer.netflix.com. Momenteel worden er door het e-mailadres netflix@abonnee.nl met de naam Netflix Films & Series mails verstuurd met als onderwerp ‘Bedankt voor uw aanmelding’. Indien jij deze mail hebt ontvangen dan weet je zeker dat dit een phishing mail is.

Zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien kan de mail zomaar voor echt doorgaan. Dit is echter absoluut niet het geval. Klik dus niet op de links in de mail en vul zeker geen gegevens in. Uiteraard maakt Netflix jacht op deze internetfrauders en de streamingdienst verzoekt iedereen die een phishing mail ontvangt door te sturen naar: phishing@netflix.com. Vervolgens kun je de verdachte mail direct verwijderen.

Phishing mail Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?