Laatste nieuws over Netflix

Wanneer begint seizoen 4 House of Cards?

House of Cards seizoen 4 Netflix

Er werd lang uitgekeken naar het derde seizoen van House of Cards. Wanneer begint seizoen 4 van House of Cards was de vraag die zich daarna al snel opdiende, nadat we het derde seizoen er in rap tempo door heen gebinge-watched hadden.

In Nederland hebben we het nu twee keer meegemaakt dat er een nieuw seizoen van House of Cards werd gelanceerd door Netflix. Toen de dienst startte in Nederland was seizoen 1 er al, maar de komst van seizoen 2 in februari 2014 zorgde voor de definitieve doorbraak van Nederland. We smulden er van om in één klap de beschikking over een compleet nieuw seizoen te hebben. In februari 2015 verscheen vervolgens het derde seizoen in zijn totaliteit online en dus wachten we nu al op het moment dat het vierde seizoen van House of Cards te zien zal zijn.

House of Cards seizoen 4 in februari 2016

Het nadeel van de handelswijze van Netflix om een compleet seizoen online te zetten is dat de wachttijd op een nieuw seizoen lang is. Tenminste, als je de dertien afleveringen van het laatste seizoen er in no-time door heen geramd hebt. Zoals uit de tekst hierboven al af te lezen was duurt het namelijk doorgaans een jaar voordat er een nieuwe reeks van een serie geproduceerd is. Dit is dus ook bij House of Cards zo en Netflix heeft er een soort traditie van gemaakt om een nieuw seizoen van House of Cards in februari van start te laten gaan. In 2014 was dat op Valentijnsdag en in 2015 werd 27 februari House of Cards-dag.

Het was allereerst nog even de vraag of er nog wel een vierde seizoen van House of Cards in het verschiet lag, maar de makers van de hitserie kwamen al vrij snel met het verlossende antwoord. Begin april 2015 werd aangekondigd dat House of Cards seizoen 4 in de maak is en verwacht kan worden in 2016. Er vanuit gaande dat Netflix de lijn doortrekt, dan kunnen we voorspellen wanneer House of Cards seizoen 4 te bekijken zal zijn op Netflix. Wij verwachten dat we ergens in februari 2016 naar het vierde seizoen van House of Cards kunnen kijken.

Update 16 december 2015: Frank Underwood heeft bekend gemaakt dat het vierde seizoen van House of Cards op 4 maart te zien is bij Netflix. Dit deed hij tijdens een debat van de Republikeinen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?