Laatste nieuws over Netflix

Release Better Call Saul seizoen 4 ook voor Netflix bevestigd

Better Call Saul seizoen 4 verschijnt later op Netflix dan wellicht in eerste instantie verwacht was. De eerste drie seizoenen van de Breaking Bad-spin-off verschenen namelijk allemaal in het eerste half jaar, maar Better Call Saul seizoen 4 komt in de zomer van 2018. De releasedatum is vastgesteld op 7 augustus.

Spin-off

Better Call Saul is een spin-off van Breaking Bad en is in Nederland exclusief te zien via Netflix. AMC is in Amerika de opdrachtgever van de serie en daardoor verschijnen er ook hier in Nederland wekelijks nieuwe afleveringen.

De spin-off van Breaking Bad draait om Jimmy McGill. In Breaking Bad ging hij door het leven als Saul Goodman, de louche advocaat van Walter White en Jesse Pinkman. Better Call Saul laat zien wie ‘Saul’ was voor hij zo’n louche advocaat was en nog gewoon als Jimmy McGill door het leven ging. In Better Call Saul was echter al goed te zien dat hij meer dan creatief met de wet om kon gaan.

Better Call Saul seizoen 4 op Netflix

Wanneer Better Call Saul seizoen 4 op Netflix verschijnt is ondertussen bekend. Eerder werd al duidelijk dat in Amerika het vierde seizoen vanaf 6 augustus te volgen is bij AMC. Nu is door Netflix bevestigd dat in Nederland een dag later naar de nieuwste aflevering gekeken kan worden: 7 augustus. Vanaf dat moment zal er wekelijks een aflevering van Better Call Saul te zien zijn op Netflix. Net als de eerste drie seizoenen zal ook Better Call Saul seizoen 4 uit tien afleveringen bestaan.

Uiteindelijk begint het vierde seizoen dus bijna anderhalf jaar later ten opzichte van de start van seizoen 3. Dat Better Call Saul seizoen 4 langer op zich zou laten wachten werd deze winter duidelijk, toen er tweets van acteurs uit de serie opdoken. Daarin gaven zij aan dat ze weer aan het werk gingen voor Better Call Saul. De opnames zijn dus pas begin 2018 van start gegaan.

Jesse Pinkman

Of we in het nieuwe seizoen van Better Call Saul weer een oude bekende uit Breaking Bad zullen zien is nog niet bevestigd. In seizoen 3 werd Gus Fring geïntroduceerd in Better Call Saul. Geruchten over rollen voor Walter White en Jesse Pinkman in de spin-off zijn er al vanaf het moment dat Better Call Saul aangekondigd werd. Onlangs werden de geruchten over een rol voor Pinkman in Better Call Saul weer gevoed, omdat Vince Gilligan als bedenker van de shows, aangaf dat het niet ondenkbaar is dat er misschien ooit een rol voor Pinkman is weggelegd in Better Call Saul. Inmiddels heeft Gilligan wel laten weten dat er een bekende uit Breaking Bad zal verschijnen in seizoen 4, maar de kans lijkt nihil dat het hier om Jesse of Walter gaat.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?