Laatste nieuws over Netflix

Wanneer komt Die Kaiserin seizoen 2 op Netflix?

Na het verschijnen van de nieuwe serie over Sissi, is het de vraag: Wanneer komt Die Kaiserin seizoen 2 op Netflix? Dat is een vraag waar Netflix ons tot op heden nog geen antwoord op kan geven. Sterker nog, het is nog niet eens bekend of Die Kaiserin terugkeert voor een tweede seizoen op Netflix. Dat zal ongetwijfeld afhankelijk zijn van hoeveel verhaal erover blijft na het eerste seizoen.

Ook de reviews spelen een grote rol in het vernieuwen van series. Mocht de serie goed worden ontvangen en veel worden bekeken, dan is de kans een stuk groter dat er ook een vervolg komt. Mocht Die Kaiserin terugkeren voor een tweede seizoen, dan kunnen we alvast een voorzichtige schatting doen wat betreft de releaseperiode ervan.

Keizerin Elisabeth alias Sissi

Die Kaiserin neemt ons mee naar het leven van Elisabeth Amalie Eugenie, beter bekend als Sissi. Haar kindertijd was betrekkelijk onbezorgd. Alles veranderde toen ze in 1853 als vijftienjarige vertrok naar Oostenrijk. Daar valt haar 22-jarige neef, keizer Frans Jozef, als een blok voor haar. Een jaar later trouwt ze met de keizer in Wenen.

Die Kaiserin haakt pas in na het huwelijk. Het huwelijk van de twee brengt de machtsstructuur aan het Weense hof volledig in de war. Het brengt haar in een wereld van intriges en spanningen aan het Weense hof. Elisabeth moet uitvinden wie ze kan vertrouwen en welke prijs ze moet betalen om een echte en ‘goede’ keizerin voor haar volk te zijn.

Die Kaiserin tweede seizoen
Die Kaiserin tweede seizoen

Volop verfilmd

Het verhaal van Sissi zal voor velen niet onbekend meer zijn. Het verhaal van de jonge keizerin is namelijk al volop verfilmd. Denk bijvoorbeeld aan de films Sissi, Sissi – De jonge keizerin en Sissi – De woelige jaren. Rond de feestdagen worden deze films altijd weer uitgezonden op tv. Zeer recent verscheen ook nog eens de zesdelige dramaserie Sisi.

Wanneer komt Die Kaiserin seizoen 2 op Netflix?

Of we een tweede seizoen mogen verwachten van Die Kaiserin, is nog niet helemaal bekend. Het kan zijn dat het eerste seizoen al het volledige verhaal van de keizerin vertelt en dan zou een tweede seizoen overbodig zijn. Als dat niet het geval is, dan lijkt de kans op een vervolg groot. We zullen echter wel even geduld moeten hebben. Mocht er daadwerkelijk een tweede seizoen worden besteld, dan verwachten we Die Kaiserin seizoen 2 niet eerder dan ergens in het laatste half jaar van 2023 op Netflix.

Veelgestelde vragen over Die Kaiserin Sissi

Is Sissi te zien op Netflix?

Nee, helaas is de originele filmtrilogie niet te bekijken op Netflix. Wel kun je de films zien met NPO Plus.

Hoeveel afleveringen zijn er van de nieuwe Sisi?

De nieuwe Sisi-serie Die Kaiserin telt in totaal zes afleveringen.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?