Laatste nieuws over Netflix

Wanneer komt Elementary seizoen 6 op Netflix?

Elementary is de Amerikaanse variant van Sherlock Watson en na vijf jaar nog altijd ontzettend populair. In april 2018 is het vijfde seizoen bij ons op Netflix toegevoegd. De grote vraag is dan ook, wanneer komt Elementary seizoen 6 op Netflix? Voorlopig is daar alleen een voorzichtige schatting voor te maken.

Sherlock en de eerste vrouwelijke Watson

CBS durfde het in 2012 aan om het klassieke verhaal van Sherlock Holmes volledig op zijn kop te gooien. 221B Baker Street werd niet alleen verlaten, Londen werd zelfs ingeruild voor New York. Ook in Elementary is Sherlock een nukkige, arrogante en egoïstische man met een bijna bovennatuurlijk scherp oog voor detail. De drugsverslaving van Sherlock Holmes is in deze serie uitvergroot en hij is in rehab.

Dat is ook hoe hij in contact komt met dokter Watson, de eerste vrouwelijke. Joan Watson was in een vorig leven arts, maar na een grote misser heeft ze een carrière switch gemaakt. Als Holmes uit een afkickkliniek komt wordt Watson zijn coach die bij hem in huis woont. Ze raakt gefascineerd door zijn werk en onbewust de redding van Sherlock. Hij gaat haar namelijk trainen.

Moordzaken oplossen in New York

Samen worden ze adviseurs van de politie in New York en helpen het team van captain Gregson en Marcus Bell. Gaandeweg de seizoenen gaan ze steeds meer als team opereren, al blijft Sherlock volledig op zichzelf. Ook komen bekende namen uit de Holmes-verhalen voorbij zoals Myrcroft Holmes, Irene Adler, Jamie Moriarty en Gareth Lestrade. Holmes krijgt ook nog een nieuwe trainee met Kitty Winter, maar uiteindelijk blijft hij toch samen met Watson een gouden duo vormen.

Komt er een seizoen 6 van Elementary op Netflix?

Op 30 april 2018 is het zesde seizoen van Elementary op CBS begonnen. Dit zou in eerste instantie een verkort seizoen zijn, waar de eerste vijf seizoenen allemaal uit 24 afleveringen bestonden. Uiteindelijk werd besloten om het seizoen toch te verlengen tot 21 episodes, al blijft het dan nog wel altijd het kortste seizoen. De uitzendingen zullen tot het najaar van 2018 lopen, waardoor het te verwachten is dat Netflix de rechten van Elementary seizoen 6 opnieuw pas in het voorjaar zal hebben. In dat geval kan het opnieuw april, ditmaal in 2019, worden voor de nieuwe afleveringen verschijnen.

Wil je direct weten wanneer Elementary seizoen 6 op Netflix staat? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?