Laatste nieuws over Netflix

Wanneer komt Fauda seizoen 5 op Netflix?

Wanneer komt Fauda seizoen 5 op Netflix? Na lang wachten verscheen begin 2023 eindelijk het vierde seizoen van Fauda op Netflix. Sinds de release van de twaalf nieuwe afleveringen van dat seizoen vragen kijkers zich af of er ook nog een vijfde seizoen volgt. Of dat gaat gebeuren is nog onduidelijk. We vertellen je graag alles wat we weten over wanneer komt Fauda seizoen 5 op Netflix.

Lang moeten wachten

Netflix-abonnees hebben lang moeten wachten op de release van het vierde seizoen van Fauda. Nadat het derde seizoen van de serie in april 2020 op de streamingdienst verscheen, was het bijna drie jaar wachten tot het vierde seizoen naar Netflix kwam. Nadat de serie was uitgezonden in Azië en de vertalingen klaar waren voor een wereldwijde release, was het in januari 2023 eindelijk zover.

Doron Kavillio

De hoofdrol in Fauda is weggelegd voor Lior Raz. Hij vertolkt de rol van Doron Kavillio. De serie neemt ons mee naar een zogenaamde ‘mistaravim’, Israëlische special forces, moordcommando’s, die Arabisch spreken en undercover opereren binnen het Palestijnse gebied. 

Het vierde seizoen nam ons mee naar een aantal spiksplinternieuwe personages. Zij krgen het meteen zwaar te verduren: Hezbollah-activisten uit Libanon en Palestijnse militanten op de Westelijke Jordaanoever gooien de boel volledig in de war. Het is aan Doron en zijn team om in te grijpen.

Wanneer komt Fauda seizoen 5 op Netflix?

Het is nog niet bekend of Fauda voorzien wordt van een vijfde seizoen. Het vierde seizoen is in ieder geval niet in de markt gezet als finaleseizoen, waardoor het er goed uitziet voor Fauda. Daarbij kan de serie ook nog eens rekenen op een topwaardering op IMDb met een score van maar liefst 8.2. Als het vierde seizoen ook nog eens goed wordt bekeken op Netflix, dan is de kans groot dat er een vijfde seizoen volgt.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Fauda seizoen 5 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Veelgestelde vragen over Fauda

Is Fauda waargebeurd?

Nee, de verhalen in Fauda zijn niet waargebeurd. Alhoewel het script wel gebaseerd is op ervaringen uit de diensttijd van bedenkers Avi Issacharoff en Lior Raz, blijkt het wel een fictief verhaal te zijn.

Waar speelt Fauda zich af?

De serie Fauda speelt zich af in de Gazastrook.

Welke series zijn vergelijkbaar met Fauda?

Klaar met Fauda? Dan kun je ook aan de slag met soortgelijke series. Denk aan Hit & Run, afkomstig van de makers van Fauda. Ook The Spy is een soortgelijke serie.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?