Laatste nieuws over Netflix

Wanneer komt Homeland seizoen 8 op Netflix?

Homeland seizoen 8 Netflix

Wanneer komt Homeland seizoen 8 op Netflix? Het zevende seizoen van Homeland werd in februari 2019 toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst en het wachten op seizoen 8 is alweer begonnen. Een releasedatum daarvan is nog niet bekend. Enige tijd werd gedacht dat het na acht seizoenen wel klaar zou zijn met Homeland, maar zelfs dat is nog uiterst onzeker.

Homeland

Homeland is één van de politieke thrillerseries die bij Netflix te bekijken is. In de serie zien we hoe de Amerikaanse militair Nicholas Brody terugkeert naar zijn vaderland nadat hij wordt bevrijd uit een gevangenkamp in Afghanistan. In de Verenigde Staten wordt hij gezien als held, maar CIA-agente Carrie Mathison zet haar vraagtekens bij het verhaal van Brody. Is hij stiekem een geheime agent van Al Qaeda?

Slotseizoen?

Showrunner Alex Gansa liet begin 2016 weten dat het voor Homeland klaar zou zijn na acht seizoenen. “Dat gaat sowieso mijn laatste jaar worden. Ik kan niet spreken over Claire Danes of Mandy Patinkin, maar het wordt wel mijn laatste jaar en het wordt ontworpen als het eind van een acht seizoenen tellend verhaal. Als Showtime, Fox, Claire en Mandy verder willen met de serie, dan is dat hun beslissing. We zullen daar wat ruimte voor open laten.”

Danes vertelde eerder ook dat het na acht jaar klaar was, maar in juni 2018 kwam ze daarop terug door te melden dat de toekomst van Homeland ‘totaal onduidelijk’ was. “Het is niet eenduidig overtuigend. We zullen zien. Zoals ik al zei, het is het soort show dat voor onbepaalde tijd door kan gaan.” Het zou dus maar zo kunnen dat er na acht seizoenen nog een vervolg komt.

Wanneer komt Homeland seizoen 8 op Netflix?

Homeland wordt in Nederland altijd eerst op tv uitgezonden voordat nieuwe seizoenen bij Netflix verschijnen. Zo werd het zesde seizoen van Homeland in 2017 bij BNNVARA uitgezonden en verscheen het seizoen vervolgens in januari 2018 op Netflix. Seizoen 7 werd in februari 2018 uitgezonden en werd een jaar later toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Over het achtste seizoen is wat betreft de releasedatum op Netflix nog weinig te zeggen. Het is namelijk onduidelijk wanneer de uitzendingen bij Showtime van start gaan.

In het begin koos men voor een releaseperiode in het najaar, maar de laatste jaren werd gekozen voor een verschijningsdatum in het begin van het jaar. Voor seizoen 8 gaan de opnames begin februari 2019 van start en naar verluidt duren die opnames zo’n zeven maanden. In dat geval valt de release in Amerika waarschijnlijk in de herfst van 2019. Gezien het verleden lijken we daarna nog een jaar te moeten wachten voordat de afleveringen op Netflix verschijnen. Zolang de streamingdienst echter geen releasedatum bekendmaakt, blijft het afwachten.

Wil je op de hoogte gebracht worden als Homeland seizoen 8 op Netflix staat? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!