Laatste nieuws over Netflix

Wanneer komt Karppi / Deadwind seizoen 4 op Netflix?

Wanneer komt Karppi / Deadwind seizoen 4 op Netflix? Voordat we kunnen zeggen wanneer het vierde seizoen van Karppi naar Netflix komt, is het eerst goed om te weten over er überhaupt een vierde seizoen komt. En daar ziet het er niet zo goed uit voor de fans van de Finse serie.

Netflix heeft weinig te zeggen over een eventuele vernieuwing, omdat de serie oorspronkelijk afkomstig is van Yle TV2. Verschillende Finse media weten te melden dat het na drie seizoenen klaar is voor Karppi alias Deadwind. We vertellen je er graag meer over.

Karppi

De Finse serie Karppi is al een aantal seizoenen een groot succes op Netflix. Het is een van de vele Scandinavische misdaadseries die bij de streamingdienst is uitgegroeid tot een absolute favoriet. In Deadwind volgen we Sofia Karppi, een vrouwelijke detective die door een moeilijke tijd heen gaat.

Ze verloor recent haar man en is nu alleenstaande moeder van twee kinderen. Als ze weer aan het werk gaat, wordt ze al snel geconfronteerd met een zaak waarin het draait om de moord op Anna Bergdahl. Inmiddels is de serie al een aantal seizoenen verder en stonden andere zaken centraal.

Wanneer komt Karppi / Deadwind seizoen 4 op Netflix?

Na de release van Karppi seizoen 3 vragen veel fans zich af of en wanneer de serie terugkomt voor een nieuw seizoen. Daar hebben we helaas slecht nieuws over. Ondanks dat de ratings van de serie in zowel Finland als in de rest van de wereld goed zijn, ziet het ernaar uit dat er geen vierde seizoen volgt. Volgens Finse media is het plan altijd geweest om de serie na drie seizoenen te stoppen.

Dat is echter nogal apart. Het einde van het derde seizoen lijkt namelijk juist de deuren te openen voor een nieuwe zaak waarbij Karppi en Nurmi vertrekken naar een plaats delict. Het valt dan ook niet uit te sluiten dat de serie op een andere manier alsnog doorgaat. Misschien kiest Netflix er bijvoorbeeld wel voor om de serie te redden of verandert Yle TV2 van mening en komt er toch een vervolg. 

Op korte termijn verwachten we in ieder geval geen nieuw seizoen van Deadwind. Mocht er toch nog een vierde seizoen worden besteld, dan verwachten we de nieuwe afleveringen pas ergens in 2024 op Netflix.

Wil jij als eerste weten wanneer Karppi alias Deadwind 4 op Netflix komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?