Laatste nieuws over Netflix

Wanneer komt La Casa de Papel seizoen 5 op Netflix?

La Casa de Papel Netflix

Wanneer komt La Casa de Papel seizoen 5 op Netflix? Alles wijst erop dat we ons op mogen maken voor een vijfde en tevens zesde seizoen van La Casa de Papel. Alhoewel Netflix nog geen officiële bevestiging heeft gegeven, lieten Spaanse kranten al in oktober 2019 weten dat de hitserie was verlengd voor een vijfde seizoen.

Overvallen

La Casa de Papel is inmiddels vier seizoenen onderweg. De seizoenen worden steeds in twee delen geknipt. In de eerste twee seizoenen werden we meegenomen in het complot waarin de Koninklijke Munt van Spanje werd beroofd.

De overval gaat met vallen en opstaan, maar één ding is duidelijk. De groep is nog niet klaar. In de twee daaropvolgende seizoenen wordt het dan ook nog groter aangepakt en wordt gekozen voor de Banco de España.

Wanneer komt La Casa de Papel seizoen 5 op Netflix?

Wanneer komt La Casa de Papel seizoen 5 op Netflix? Nog voor Netflix een vijfde seizoen zelf aankondigde, was al duidelijk dat er een seizoen 5 zou komen. Zo wist Formula TV in oktober 2019 al te melden dat de pre-productiefase van het team van showrunner Alex Pina al van start was gegaan. De opnames zouden vervolgens begin 2020 starten. Door de uitbraak van het coronavirus laat seizoen 5 echter langer op zich wachten dan eerder gehoopt.

Mocht de serie geen vertraging oplopen, dan kunnen we al een voorzichtige schatting doen wat betreft de releaseperiode voor het vijfde seizoen. Zo verschenen de eerste twee delen van La Casa de Papel in december 2017 en april 2018 op Netflix. Die twee seizoenen verschenen eerst bij Antena 3 en werden later opnieuw bewerkt voor Netflix. Sindsdien moesten we langer wachten op nieuwe seizoenen. Zo verscheen seizoen 3 pas in juli 2019 en was het tot 3 april 2020 wachten op het vierde seizoen. Een eventueel vijfde seizoen komt dan ook niet eerder dan in 2021.

Weg uit Spanje?

Wat het verhaal van het vijfde seizoen van La Casa de Papel gaat zijn, is onduidelijk. Mogelijk wordt er wel een keer gekozen voor een verhuizing. Zo liet showrunner Alex Pina al eens weten open te staan voor een vertrek uit Spanje. “Er gingen stemmen op om naar het buitenland te gaan, zelfs Fort Knox is genoemd. Maar La Casa de Papel heeft een Latijnse uitstraling. De deur gaat misschien open voor een overval in Zuid-Amerika, maar de Angelsaksische sfeer zou de karakteristieke smaak van de serie doen verdwijnen.”

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als het bekend is wanneer La Casa de Papel seizoen 5 op Netflix verschijnt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?