Laatste nieuws over Netflix

Wanneer komt La Casa de Papel seizoen 5 op Netflix?

Wanneer komt La Casa de Papel seizoen 5 op Netflix? Alles wijst erop dat we ons op mogen maken voor een vijfde en tevens zesde seizoen van La Casa de Papel. Alhoewel Netflix nog geen officiële bevestiging heeft gegeven, lieten Spaanse kranten al in oktober 2019 weten dat de hitserie was verlengd voor een vijfde seizoen. Inmiddels kennen we ook de releasedata.

Overvallen

La Casa de Papel is inmiddels vier seizoenen onderweg. De seizoenen worden steeds in twee delen geknipt. In de eerste twee seizoenen werden we meegenomen in het complot waarin de Koninklijke Munt van Spanje werd beroofd.

De overval gaat met vallen en opstaan, maar één ding is duidelijk. De groep is nog niet klaar. In de twee daaropvolgende seizoenen wordt het dan ook nog groter aangepakt en wordt gekozen voor de Banco de España.

Wanneer komt La Casa de Papel seizoen 5 op Netflix?

Wanneer komt La Casa de Papel seizoen 5 op Netflix? Nog voor Netflix een vijfde seizoen zelf aankondigde, was al duidelijk dat er een seizoen 5 zou komen. Zo wist Formula TV in oktober 2019 al te melden dat de pre-productiefase van het team van showrunner Alex Pina al van start was gegaan. De opnames zouden vervolgens begin 2020 starten. Door de uitbraak van het coronavirus laat seizoen 5 echter langer op zich wachten dan eerder gehoopt.

Inmiddels is duidelijk dat het slotseizoen in twee delen is geknipt. Het eerste deel van seizoen 5 verschijnt op 3 september online op Netflix. Het absolute slotstuk wordt vervolgens op 3 december toegevoegd aan het aanbod.

Weg uit Spanje?

Wat het verhaal van het vijfde seizoen van La Casa de Papel gaat zijn, is onduidelijk. Mogelijk wordt er wel een keer gekozen voor een verhuizing. Zo liet showrunner Alex Pina al eens weten open te staan voor een vertrek uit Spanje. “Er gingen stemmen op om naar het buitenland te gaan, zelfs Fort Knox is genoemd. Maar La Casa de Papel heeft een Latijnse uitstraling. De deur gaat misschien open voor een overval in Zuid-Amerika, maar de Angelsaksische sfeer zou de karakteristieke smaak van de serie doen verdwijnen.”

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als het bekend is wanneer La Casa de Papel seizoen 5 op Netflix verschijnt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?