Laatste nieuws over Netflix

Wanneer komt Outlander seizoen 6 én 7 op Netflix in België

Wanneer komt Outlander seizoen 6 op Netflix in België? Outlander is misschien wel een van de populairste series op Netflix. Of… laten we niet overdrijven: een van de populairste kostuumdrama’s. Maar in België heeft men te maken met een waar mysterie rond de avonturen van Claire en Jamie!

Outlander in Nederland

Vanuit Nederlands oogpunt zit het als volgt: ‘wij’ hebben inmiddels de beschikking over zes seizoenen van Outlander, die allemaal voorzien zijn van Nederlandse ondertiteling. En dat is fijn, niet alleen voor wie geen of slechts mondjesmaat Engels spreekt, maar de Schotse accenten in het kostuumdrama zijn zelfs voor Engelsen niet altijd even goed te verstaan. Hoe dan ook: op seizoen 7 van Outlander moeten ‘we’ nog even wachten, want dat komt in 2024 uit op Netflix.

Outlander in België

Wat België (lees: Vlaanderen) betreft is het allemaal echter een stukje gecompliceerder. Daar kan men namelijk alléén naar acht afleveringen van seizoen 6 kijken als de profieltaal aangepast wordt. Dat doe je overigens als volgt: klik op je profielicoontje rechts bovenin, ga naar ‘profielen beheren’, klik op je profiel en wijzig de taal. Doe je dat, dan kan je het zesde seizoen van Outlander dus ook in België checken. Maar zónder Nederlandse ondertiteling, die lijkt ‘kwijt’ te zijn.

Dat is natuurlijk wel een beetje vreemd en het lijkt te maken te hebben met een gecompliceerd ‘rechtenverhaal’. Outlander wordt natuurlijk gemaakt én uitgezonden door het netwerk STARZ, dat de afleveringen uitzendt in de Verenigde Staten. Een jaar later banen ze zich een weg naar Netflix, maar klaarblijkelijk dus niet naar de Belgische variant van de streamingdienst. Niemand lijkt precies te weten hoe dat zit, maar met een ‘foefje’ kunnen de Vlamingen Jamie en Claire dus toch op hun beeldscherm toveren. Die vermaledijde ondertiteling bevindt zich echter in niemandsland, zo lijkt het…

Outlander seizoen 6

In seizoen 6 van Outlander proberen de Frasers de lieve vrede te bewaren in een samenleving die, zoals Claire al tijden aan haar water aanvoelt, ongewild op een heuse revolutie afstevent. Claire en Jamie hebben samen een huis gebouwd op Fraser’s Ridge. En dat moeten ze nu verdedigen omdat het optrekje is gebouwd op land dat hen door de ‘Crown‘ is geschonken.

Outlander seizoen 7 op Netflix in België

Als laatste: om het allemaal nóg wat onduidelijker te maken: het eerste gedeelte van seizoen 7 van Outlander wordt as we speak in Amerika uitgezonden door STARZ. Het tweede gedeelte komt in de VS pas in 2024 uit en in Nederland beschikt Ziggo Movies & Series XL over de rechten om de serie één jaar lang exclusief te mogen uitzenden. Deel 1 van seizoen 7 mogen we dus in juni 2024 op Netflix verwachten en deel 2 in 2025. Wat België betreft is het onduidelijkheid troef.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?