Laatste nieuws over Netflix

Wanneer komt Shooter seizoen 3 op Netflix?

Shooter seizoen 3 moet op Netflix antwoorden geven op de vragen die het einde van seizoen 2 achter zal laten. Dat er vragen zullen zijn na die laatste aflevering staat nu al vast, maar wanneer staat Shooter seizoen 3 op Netflix?

Film

Shooter is gebaseerd op de film van 2007, waarin Mark Wahlberg de hoofdrol speelde en hetzelfde boek Point of Impact van Stephen Hunter. Wahlberg is in de serie niet als acteur te zien, maar wel betrokken als executive producer. Ryan Phillippe speelt nu Bob Lee Swagger.

Wanneer begint Shooter seizoen 3 op Netflix

Wanneer Shooter seizoen 3 begint op Netflix was tegen het einde van het tweede seizoen nog niet bekend. Het derde seizoen moet zelfs nog bevestigd worden, maar het moet raar lopen wil er geen Shooter seizoen 3 komen. Het tweede seizoen zou aanvankelijk uit tien afleveringen bestaan, maar de makers moesten de serie noodgedwongen met twee afleveringen inkorten. Phillippe liep tijdens de opnames namelijk een beenbreuk op en daardoor konden de laatste twee afleveringen niet afgerond worden. De makers van de serie zijn er in geslaagd om voor een spannend einde van Shooter seizoen 2 te zorgen, maar een open einde kon uiteraard niet voorkomen worden.

Het is daarom afwachten wanneer Shooter seizoen 3 op Netflix te zien zal zijn, zolang het nieuwe seizoen nog niet besteld is door USA Network. De Amerikaanse televisiezender is namelijk de opdrachtgever van de serie en Netflix heeft de internationale streamingrechten, waardoor wij in Nederland een dag na de Amerikaanse uitzending al naar de nieuwste aflevering kunnen kijken. Hopelijk kan Netflix die deal met USA Network voor Shooter seizoen 3 in stand houden, zodat ook in Nederland het vervolg direct gevolgd kan worden.

Mocht dit nieuwe deel er komen, dan kan er op basis van de geschiedenis een voorzichtige poging gedaan worden om in te schatten wanneer Shooter seizoen 3 begint. Het eerste seizoen liep van november 2016 tot en met januari 2017. Seizoen 2 ging in juli 2017 van start en de finale werd 6 september op Netflix getoond. Tussen seizoen één en twee zat dus een pauze van een half jaar. Zonder de blessure van Phillippe zou seizoen 2 tot eind september duren. Aangezien hij de beenbreuk in juli op liep en hier enige tijd van moest revalideren wordt het derde seizoen van Shooter op dit moment niet voor de start van het tweede kwartaal van 2018 verwacht op Netflix.

Update 4 december: Shooter seizoen 3 is inmiddels officieel bevestigd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?