Laatste nieuws over Netflix

Wanneer komt Squid Game seizoen 2 op Netflix?

Wanneer komt Squid Game seizoen 2 op Netflix? Squid Game is een morbide Zuid-Koreaanse thriller met dodelijke kinderspelletjes, en zo’n opzet verdient natuurlijk een tweede seizoen. Maar wanneer gaat dat in première?

Dodelijke kinderspelletjes

In Squid Game worden mensen gekidnapt en gevangen gezet, waarna ze gedwongen worden om ‘kinderspelletjes’ te spelen. Dat lijkt misschien niet zo heel erg, verstoppertje en dergelijke, maar niet als je leven ervan afhangt… Er staat wel een geldbedrag (45,6 miljard won oftewel 40 miljoen dollar) op het spel en de mensen die weigeren mee te spelen worden sowieso over de kling gejaagd. Squid Game heeft wel wat weg van The Hunger Games, al heeft Katniss (Jennifer Lawrence) geen rol.

Wanneer komt Squid Game seizoen 2 op Netflix?

Het hoge woord is eruit: Squid Game wordt voorzien van een tweede seizoen. Dat bevestigde bedenker Hwang Dong-hyuk. Daarin keert Gi-hun terug. Showrunner Hwang Dong-Hyuk had er al alle vertrouwen dat Squid Game een hit zou worden. In een interview met Soompi vertelt hij over zijn beweegredenen om de knettergekke serie te creëren: “Ik wilde een connectie maken tussen de nostalgische spelletjes die we allemaal in onze kindertijd hebben gespeeld en de competitiedrang die volwassenen ervaren. Het is ironisch dat onze mooie en onschuldige herinneringen veranderd zijn in een verschrikkelijke realiteit!”

Het duurde vrij lang om Squid Game te maken, door allerlei perikelen met betrekking tot het coronavirus. Eventjes leek het er zelfs op dat de premièredatum van de serie uitgesteld zou worden, maar dat was toch niet het geval. Nu duidelijk is dat er een tweede seizoen komt, was de hoop dat alles wat voortvarender ging. Dat blijkt niet het geval, want we zullen tot in 2024 moeten wachten op Squid Game seizoen 2. Ben jij op zoek naar shows die vergelijkbaar zijn met Squid Game? Geef Alice in Borderland dan eens een kans!

Squid Game seizoen 2: Alles wat we al weten

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Squid Game seizoen 2 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?