Laatste nieuws over Netflix

Wanneer komt Stranger Things seizoen 5 op Netflix?

Wanneer komt seizoen 5 van Stranger Things op Netflix? Het is de grote vraag na de zinderende finale van het vierde seizoen, waarin Eleven en vrienden ternauwernood ontsnapten aan Vecna, maar de strijd nog niet is gestreden. Seizoen 5 wordt het slotseizoen, maar wanneer komt Stranger Things seizoen 5 op Netflix?

Eleven versus Vecna

Het verhaal van Stranger Things wordt stukje bij beetje ontrafeld. In seizoen 5 van Stranger Things zal eindelijk duidelijk worden hoe alles precies in elkaar zit. Met name over The Upside Down zijn nog altijd veel vragen, terwijl we in de zomer van 2022 wel veel antwoorden kregen. De vriendengroep van Eleven werd in Hawkins al jaren geconfronteerd met bovennatuurlijke monsters. The Mind Flayer en The Upside Down blijken alleen maar afleidingsmiddelen te zijn voor Vecna.

Er komt een definitieve strijd in Stranger Things

Number One, alias Robert bleek altijd aan de touwtjes te trekken en te jagen op Eleven. Hoe dit is ontstaan is in het vierde seizoen duidelijk geworden en nu is Hawkins volledig in bezit genomen. Waar de bewoners nog denken dat het om een aardbeving van bizarre proporties ging, was het Vecna die de wereld over aan het nemen is. Voorlopig zijn de meesten ongeschonden uit de strijd gekomen, alleen Max ligt in coma in het ziekenhuis. De laatste minuten van het vierde seizoen geven het idee dat ze inmiddels hersendood is, want Eleven kan haar niet meer bereiken. Duidelijk is dat het vijfde antwoorden moet gaan geven en vooral een definitieve strijd tussen Eleven en Vecna. Die is gewond, maar nog niet uitgeschakeld.

Wanneer komt Stranger Things seizoen 5 op Netflix?

Wanneer komt Stranger Things seizoen 5 op Netflix? Dat is een moeilijke vraag. De makers hadden graag gelijk doorgegaan met de opnames na het afronden van het vierde seizoen, dit bleek alleen niet mogelijk. Ondertussen zijn de kinderen op een leeftijd gekomen dat het niet meer realistisch is om ze nog langer als scholieren op te voeren. Het zal wat aanpassingen in het verhaal brengen en daardoor ook tijd kosten. Er komt in ieder geval een tijdsprong. Wat dit voor de releasedatum voor gevolgen heeft?

Tussen het derde en vierde seizoen van Stranger Things zaten liefst drie jaar. Dit kwam ook mede door de pandemie, waardoor de opnames lang stil lagen. Zo werd er namelijk op meerdere plaatsen opgenomen, waaronder in Litouwen voor de scenes rondom Hopper. Aangezien de gehele groep terug is in Hawkins lijkt dit een stuk eenvoudiger te worden en is er geen reden om weer uit te gaan van drie jaar. Maar wat is dan een logische releasedatum voor Stranger Things seizoen 5? Daarvoor moeten we toch al wel minimaal anderhalf jaar vooruit kijken. Zo komen we dan ook in het najaar van 2023 en als het tegen zit wordt het zelfs 2024. Het zal in ieder geval een flinke tijd wachten worden voor het zover is.

Stranger Things seizoen 5: Alles wat we al weten

Wil je als eerste op de hoogte worden gebracht als Stranger Things seizoen 5 op Netflix komt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?