Laatste nieuws over Netflix

Wanneer komt The Gentlemen seizoen 2 op Netflix?

Wanneer komt The Gentlemen seizoen 2 op Netflix? The Gentleman is nu al eventjes te bekijken via Netflix en er is best een grote kans dat je alle afleveringen er in één keer doorheen hebt gejaagd. Maar wanneer komt seizoen 2 precies op de streamingdienst te staan? Komt er überhaupt wel een seizoen 2?

The Gentlemen

The Gentlemen draait vooral om jonge aristocraat (‘duke’, hertog) Eddie (Theo James), die na een jarenlange afwezigheid door militaire dienst terugkeert naar zijn familielandgoed omdat zijn vader op sterven ligt. Zodra ‘Eddie senior’ overlijdt verwacht iedereen dat Eddies oudere broer Freddy (Daniel Ings) de nieuwe hertog van de familie wordt, maar het testament zorgt voor een grote verrassing: niet Freddy, maar Eddie neemt de boel over. Dat lijkt allemaal leuk en aardig, een eer misschien, een positieve verrassing in ieder geval. Totdat hij erachter komt dat er een enorme hoeveelheid wiet wordt geproduceerd op zijn landgoed. Al snel raakt Eddie betrokken bij allerlei misdadige bezigheden…

Film en serie

The Gentlemen is een vervolg op The Gentlemen uit 2019 (met onder meer Matthew McConaughey en Charlie Hunnam). Zowel de film als de serie zijn geregisseerd door Guy Ritchie, dus iedereen weet wel wat hij kan verwachten. Op ratingwebsite IMDb wordt de serie beoordeeld met een 8,4, waardoor het misschien wel een understatement is om te stellen dat de nieuwe Netflix-show ‘goed gewaardeerd wordt’.

Wanneer komt The Gentlemen seizoen 2 op Netflix?

Dan de hamvraag: wanneer komt The Gentlemen seizoen 2 op Netflix? Dat… weten we nog niet. Eerst moet de serie immers verlengd worden voor een tweede seizoen. Dat lijkt een formaliteit te zijn, gezien de populariteit van de show, maar dat is natuurlijk niet altijd zo. Wél weten we in ieder geval al dat Guy Ritchie ideeën heeft voor nieuwe afleveringen. Marc Helwig, een van de ‘executive producers’ (uitvoerend producenten) laat weten over een script voor seizoen 2: “We zijn begonnen met dat proces. We hebben al met schrijvers gesproken en er zijn discussies met Guy over een tweede seizoen, over wat hij precies zou willen, over waar we ons precies op zouden moeten focussen!”

2025 of 2026

Het ligt best voor de hand dat Netflix binnenkort aankondigt dat The Gentlemen een tweede seizoen krijgt. Omdat het script echter nog niet klaarligt én omdat alles nog gefilmd moet worden, ligt een snelle release niet voor de hand. Wij zetten ons geld op 2026, al zou eind 2025 misschien gehaald kunnen worden.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?