Laatste nieuws over Netflix

Wanneer komt The Witcher seizoen 4 op Netflix?

Wanneer komt The Witcher seizoen 4 op Netflix? De grote productie zal een forse wijziging gaan krijgen voor de nieuwe campagne, maar wat zijn daarvoor de gevolgen? En wanneer zal Netflix het vierde seizoen van The Witcher een releasedatum geven.

De prijs op het hoofd van Ciri

In het derde seizoen wordt steeds lastiger voor Geralt van Rivia. Hij moet Ciri zien te beschermen, alleen de vijanden duiken in grotere getallen op. Want iedereen heeft inmiddels door dat het Ciri is waar een prijs op haar hoofd staat. En tegelijkertijd is The Witcher druk met Yennefer, want ook die is in gevaar. Hoe gaat dat verder in seizoen 4 van The Witcher?

Eindpunt

In meerdere opzichten is The Witcher seizoen 3 een eindpunt. In de eerste plaats vanwege het verhaal. Showrunner Lauren Schmidt Hissrich heeft eerder al laten weten dat dit iets is waar jaren naartoe is gewerkt. En alles in de wereld van The Witcher gaat veranderen. Dit punt valt samen met een grote en riskante wijziging.

Henry Cavill wordt Liam Hemsworth

In seizoen 4 van The Witcher op Netflix zal namelijk Geralt van Rivia niet meer gespeeld worden door Henry Cavill. Hij zwaait na drie seizoenen af. Het stokje wordt overgenomen door Liam Hemsworth. Tot dusver zijn er van hem – naast deepfake beelden – nog geen beelden verschenen van hem in de nieuwe outfit. Waardoor de productie dus nog gestart zal moeten worden.

Wanneer komt The Witcher seizoen 4 op Netflix?

Wanneer komt The Witcher seizoen 4 op Netflix? Zoals gezegd zijn op dit moment de opnames nog niet begonnen. Het verhaal is al wel geschreven, want de verlenging is al van ruim een jaar geleden. Zo konden de makers achter de schermen doorwerken en ligt alles klaar zodra de opnames starten. Hiervan wordt verwacht dat deze in het najaar van 2023 plaats zullen vinden.

Recent werd ook duidelijk dat Netflix al groen licht heeft gegeven voor een vijfde seizoen. De kans bestaat dat de productie van The Witcher daardoor een back-to-back zal zijn. Kortom het vierde seizoen van The Witcher én het vijfde seizoen worden – met mogelijk een korte adempauze – achter elkaar opgenomen. Dit is behalve agendatechnisch makkelijker ook zeer kostenbesparend.

Nog zeker een jaar wachten op The Witcher seizoen 4

Al met al wordt The Witcher seizoen 4 eind 2024 of aan het begin van 2025 verwacht. Mogelijk volgt het vijfde seizoen daar dan een stuk sneller achteraan. Het blijft echter ongewis of de productie gesmeerd verloopt en niet onverwachte vertragingen oploopt. Dit gebeurde bij eerdere seizoenen namelijk wel door onder meer de pandemie en een blessure bij hoofdrolspeler Cavill.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als het bekend is wanneer The Witcher seizoen 4 op Netflix verschijnt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?