Laatste nieuws over Netflix

Wanneer staat House of Cards seizoen 5 op Netflix

Vanaf het moment dat House of Cards 4 gelanceerd werd is het uitkijken naar House of Cards seizoen 5 eigenlijk gelijk begonnen. Het is toch wel met afstand de meest populaire serie van Netflix, die ook nergens anders te zien is. Na een ijzersterk vierde seizoen is de nieuwsgierigheid naar het vijfde seizoen zeer groot. Niet in de laatste plaats omdat er nieuwe showrunners zijn aangesteld voor House of Cards seizoen 5. Vanaf wanneer kan er naar House of Cards seizoen 5 gekeken worden op Netflix?

Hoewel het lang niet slecht was viel het derde seizoen van HoC in 2015 toch wat tegen, nadat de eerste twee reeksen zeer boeiend waren geweest. Het vierde seizoen moest dus raak zijn, om de kijker er van te overtuigen dat het einde van de serie niet nabij was. Dat is de makers ruimschoots gelukt. Mogelijk had het met de verkiezingsstrijd in de echte wereld te maken, misschien met de spanning tussen de Underwoods. Feit is dat het vierde seizoen door vrijwel iedereen goed is ontvangen en het volkomen logisch is dat er een vijfde seizoen komt van House of Cards.

House of Cards seizoen 5

Wanneer House of Cards seizoen 5 exact op Netflix te zien zal zijn wordt waarschijnlijk een paar weken of maanden voor de lancering bekend gemaakt. De eerste seizoenen verschenen in februari op Netflix, het vierde in maart. Op basis daarvan zou je verwachten dat House of Cards seizoen 5 ook in maart 2017 op Netflix zou verschijnen. Niets is minder waar, zo bleek uit het kwartaalrapport van Netflix. Daarin viel namelijk te lezen dat de streamingdienst er voor heeft gekozen om House of Cards seizoen 5 te lanceren in het tweede kwartaal. Voorheen was dat dus altijd in het eerste kwartaal, maar HoC seizoen 5 komt dus in de maanden april, mei of juni op Netflix.

Update 20 januari 2017: Netflix heeft de exacte releasedatum van House of Cards seizoen 5 inmiddels bekend gemaakt. Vanaf 30 mei 2017 is het eindelijk zover. Lees hier meer over de aankondiging, die gedaan werd op de dag waarop Donald Trump geïnaugureerd werd als President van Amerika.

Het vijfde seizoen van House of Cards wordt hoe dan ook weer interessant. Beau Willimon schreef namelijk de eerste vier seizoenen van de hitserie, maar heeft het stokje voor het vijfde seizoen doorgegeven. Er zal dus mogelijk voor een andere richting gekozen worden door de nieuwe showrunners, Melisse James en Frank Pugliese. Zij zijn overigens sinds 2014 al betrokken bij het schrijversteam van House of Cards.

Wil jij direct weten wanneer House of Cards verder gaat op Netflix? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?