Laatste nieuws over Netflix

Wanneer start Orange is the New Black seizoen 6 op Netflix?

Het wachten is op Orange is the New Black seizoen 6 op Netflix. In juni 2017 verscheen het vijfde deel van deze populaire Netflix-serie, maar toen was al bekend dat nog een zesde én zelfs een zevende seizoen zou komen.

Litchfield

Het lukt de opgesloten dames uit Litchfield inmiddels al vijf seizoenen om de kijker te vermaken. Door de diverse verhaallijnen blijft Orange is the New Black ook voor het aanstaande zesde seizoen nog altijd interessant.

Hoe de makers van OITNB seizoen 6 gaan aanvliegen is nog niet bekend, maar ongetwijfeld pakken ze het anders aan dan het vijfde seizoen. Jenji Kohan, bedenker van de serie, gaf in augustus namelijk aan dat seizoen 5 niet het beste was uit de Orange is the New Black-geschiedenis. Volgens haar kwam dat, omdat er een wisseling van schrijvers had plaatsgevonden. Er ontstond een nieuwe dynamiek en de nieuwe schrijvers keken meer als kijker naar het verhaal, in plaats van creators. Daardoor werd seizoen 5 ‘fan fiction’.

Orange is the New Black seizoen 6 op Netflix

Van Orange is the New Black seizoen 6 mogen we dus het nodige verwachten, maar wanneer komt Netflix met dit nieuwe seizoen? Meestal wordt de exacte releasedatum een aantal weken van te voren bekend gemaakt, maar de streamingdienst houdt sinds het eerste seizoen wel een trend aan. Nieuwe seizoenen worden gelanceerd in de zomermaanden van het jaar. De meeste seizoenen van Orange is the New Black worden in juni gereleased.

Of Netflix voor Orange is the New Black seizoen 6 ook vasthoudt aan juni 2018 als releasedatum moet nog bevestigd worden. De geschiedenis toont echter aan dat de kans stevig aanwezig is. Details waar OITNB seizoen 6 over zal gaan zijn nog niet bekend, al gaf Kohan in The New York Times wel een hint over een mogelijke sprong in de tijd. OITNB begon namelijk in 2013 en in vijf seizoenen zijn we maar tien maanden opgeschoten. Om meer in te kunnen springen op de actualiteit – bijvoorbeeld Donald Trump als president van Amerika – wordt er mogelijk een sprongetje in de tijd gemaakt. Vast staat dat de vaste personages, zoals Piper, Alex, Crazy Eyes, Taystee en Red gewoon zullen terugkeren.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als het bekend is wanneer Orange is the New Black seizoen 6 op Netflix verschijnt? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?