Laatste nieuws over Netflix

Warrior verruilt HBO voor Netflix; meer seizoenen aanstaande?

Een opmerkelijke transfer in streamingland. De serie Warrior zal namelijk van HBO gaan verhuizen naar Netflix. De serie heeft een bijzondere voorgeschiedenis en zal in 2024 dus op de streamingdienst verschijnen. Maar worden er ook nieuwe afleveringen gemaakt? Dat is nog de vraag!

Martial arts crime drama

De serie Warrior is veelvuldig besproken en vooral ook zeer goed beoordeeld. De drie seizoenen hebben een IMDb-score van 8.4. Toch is de reeks er allerminst zonder slag of stoot. Het martial arts crime drama debuteerde in 2019 op Cinemax. Er kwam een tweede seizoen, waarna de serie stopte. Dat was niet doordat de reeks niet scoorde, maar Cinemax een nieuwe koers ging varen. Er ontstond een strijd om Warrior, die HBO won.

Derde seizoen en nu ook vierde?

Zo kwam er op 29 juni 2023 een derde seizoen op HBO Max, maar in december werd er pardoes een streep door de serie gezet. Was het daarmee klaar voor Warrior? Nee, want ditmaal dook Netflix er bovenop. De streamingrechten werden aangekocht en vanaf februari 2024 zal de serie te zien zijn op Netflix. Of het daarbij blijft is even de vraag. De situatie is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Manifest. Netflix gaat de serie toevoegen en wanneer de kijkcijfers heel goed zijn is de kans groot dat er een vierde seizoen gemaakt zal worden. Maar garanties zijn daar dus niet over.

Tong Wars in San Francisco

Warrior speelt zich af rond 1870 in San Francisco, waar de Tong Wars hevig speelden. Rivaliserende Chinese groepen hadden het met elkaar aan de stok in Chinatowns van diverse Amerikaanse steden. En vooral in San Francisco. In Warrior wordt er ingezoomd op Ah Sahm, een martial arts leerling die China heeft verruild voor San Francisco om haar zus te zoeken. De reeks is gebaseerd op een concept van Bruce Lee en zijn dochter Shannnon Lee is de producent.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?