Laatste nieuws over Netflix

Was Jeffrey Dahmer echt geobsedeerd door The Exorcist III? Waargebeurde verhaal van DAHMER

De Netflix-serie Dahmer – Monster: het verhaal van Jeffrey Dahmer van Ryan Murphy vertelt ons heel wat over het leven en de daden van de bekende seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Maar… was deze killer écht geobsedeerd door The Exorcist III? Het waargebeurde verhaal van Jeffrey Dahmer.

Waargebeurde verhaal Jeffrey Dahmer

Die indruk wordt in ieder geval prominent gewekt in de serie: we zien hoe Dahmer (gespeeld door Evan Peters) zijn beoogde slachtoffer Tracy Edwards (Shaun J. Brown) ertoe beweegt om samen met hem naar The Exorcist III: Legion te kijken. Daarbij zegt claimt hij de bewuste horrorfilm iedere dag te bekijken! Dat kunnen we opmerkelijk noemen, maar eigenlijk is dat zelfs nog een understatement! Wáárom de derde The Exorcist en, belangrijker nog, was Dahmer echt geobsedeerd door de bewuste horrorfilm?

Jeffrey Dahmer Geobsedeerd door The Exorcist III

Die laatste vraag kunnen we met een volmondig ‘ja’ beantwoorden. Dahmer had wel degelijk een obsessie voor The Exorcist III. Bovendien: omdat Edwards de aanval van de seriemoordenaar overleefde, kon hij later getuigen over wat hem was overkomen. Daarom weten we dat Dahmer hem echt dwong om de derde The Exorcist met hem te kijken. Wat we in de Netflix-serie kunnen zien is bijna helemaal waarheidsgetrouw: Edwards ontsnapte immers uit de klauwen van de killer, waarna hij gedetailleerd verslag deed bij de politie.

The Gemini Killer

Dan rest ons nog de vraag te stellen: waarom had Jeffrey Dahmer zo’n obsessie voor The Exorcist III? De seriemoordenaar heeft ons zélf voorzien van een antwoord: hij zag zichzelf terug in The Gemini Killer, de fictionele moordenaar uit de film. Opvallend genoeg is die weer gebaseerd op een echte moordenaar, The Zodiac Killer, die nooit werd opgepakt.

Bloed uit lichaam verwijderen

Het medium Screen Rant trekt een behoorlijk angstaanjagende vergelijking tussen Dahmer en The Gemini Killer uit The Exorcist III: “In The Exorcist III stelt The Gemini Killer dat hij de hoofden en andere lichaamsdelen van zijn slachtoffers bewaart. De fascinatie van Dahmer voor het menselijk lichaam komt hoogstwaarschijnlijk voort uit zijn obsessie voor dit Exorcist-karakter. Dat bespreekt in de film bijvoorbeeld hoe het bloed uit een lijk verwijderd dient te worden voorafgaand aan een onthoofding.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?