Laatste nieuws over Netflix

Wat The Sons of Sam je niet over Maury Terry vertelt

De Netflix-docuserie The Sons of Sam: A Descent Into Darkness gaat niet alleen over seriemoordenaar David Berkowitz, maar óók over journalist Maury Terry. Hij wijdde zijn leven aan zijn onderzoek, tot gekte aan toe, maar er zijn een aantal zaken die onderbelicht blijven in de show.

Terry raakte de weg kwijt

Terry was er heilig van overtuigd dat er méér aan de hand was bij de Berkowitz-slachtpartijen. Hij geloofde dat de killer lid was geweest van een satanische sekte genaamd The Children (samen met onder meer John en Michael Carr), en hij zou niet bij al zijn moorden zelf de trekker overgehaald hebben. De journalist stortte zich in zijn onderzoek en ontdekte allerlei duistere connecties. Hij kwam zelfs in contact met Berkowitz en interviewde hem twee keer op televisie. Op een gegeven moment ging het echter helemaal mis met Terry.

Dat wordt ook wel duidelijk uit The Sons of Sam: A Descent Into Darkness, maar de periode na het tweede interview van de onderzoeker met Berkowitz in 1997 komt niet uitgebreid aan bod. Dit vraag-antwoordgesprek werd niet goed ontvangen, vooral omdat de moordenaar eigenlijk alleen maar bevestigend al dan niet ontkennend antwoordde na suggesties van Terry. Wie denkt dat de onderzoeker zijn strijd opgaf na deze tegenvaller heeft het echter faliekant mis.

Steeds harder vechten…

De journalist kwam namelijk met een geüpdatete versie van zijn boek over Berkowitz en werkte mee aan afleveringen van Unsolved Mysteries en Biography, waarin hij zijn theorieën over de Son of Sam tentoonspreidde. Langzaam maar zeker begon het grote publiek de moorden echter steeds minder interessant te vinden, waardoor Terry steeds harder moest vechten voor ‘screen time’. Het bezorgde hem ongelooflijk veel stress, waar zijn gezondheid weer onder te lijden had.

Sons of Sam-regisseur werd een vriend

In 2010 ging het helemaal niet goed met de onderzoeker, maar hij wilde de ‘waarheid’ over Berkowitz nog altijd aan het licht brengen. Hij ging opnieuw aan de slag om zijn boek een update te geven, maar deze nieuwe versie werd nooit gepubliceerd… Door zijn falende gezondheid kon Terry het niet meer aan om zich volledig op zijn werk te storten. Wel werd hij voor zijn dood in 2015 nog vrienden met Josh Zeman, en dat is de regisseur verantwoordelijk voor de Netflix-serie.

De filmmaker werkte eigenlijk aan een ander project, maar kreeg na de dood van Terry het levenswerk van zijn vriend in handen. Daarom besloot hij The Sons of Sam: A Descent Into Darkness te creëren, in de hoop dat Terry eindelijk de waardering zou krijgen die hij wat Zeman betreft volledig verdiende.

Ben jij benieuwd waar David Berkowitz nu is? Dat kun je hier vinden! Wil jij nóg meer weten over de seriemoordenaar? Lees dan het dossier over de Son of Sam op TrueCrimeDossiers.nl!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?