Laatste nieuws over Netflix Virgin River

Wat zijn de gevolgen voor Virgin River met deze dubbele verlenging?

Netflix verraste op maandag met het nieuws dat Virgin River niet alleen vernieuwd was voor een vierde seizoen, maar ook meteen voor een vijfde seizoen. De streamingdienst deed dan ook iets wat het niet snel doet: een lopende serie een dubbele verlenging geven. De vraag is nu dan ook: Wat zijn de gevolgen voor Virgin River met deze dubbele verlenging? We vertellen je er meer over in dit artikel.

Bijzondere keuze

Virgin River behoort tot een van de absolute hits van Virgin River. Toch duurde het even tot Netflix bekendmaakte dat de romantische dramaserie terugkeert voor een vierde seizoen. De opnames zijn al even aan de gang, maar de officiële bevestiging liet op zich wachten. Tegelijkertijd met de aankondiging van het vierde seizoen, werd ook meteen duidelijk dat we mogen rekenen op een vijfde seizoen.

Daarmee zette Netflix een bijzondere stap. De streamingdienst bestelt alleen in hoge uitzondering meerdere seizoenen tegelijk. Zo zagen we dat in het verleden al eens gebeuren met bijvoorbeeld Orange is the New Black. In een recenter verleden werd Bridgerton verrast met een megaverlenging. Terwijl het eerste seizoen net was verschenen, werd al een tweede seizoen besteld. Niet veel later werd duidelijk dat er ook een derde en vierde seizoen zou volgen.

➡ Lees ook: Alles wat we al weten over Virgin River seizoen 4

Opnames

De keuze van Netflix om ook van Virgin River om naast een vierde ook meteen een vijfde seizoen te bestellen, lijkt alles te maken te hebben met het makkelijker maken van de opnames. Doordat de makers van Virgin River nu al weten dat er ook een vijfde seizoen komt, is het makkelijker om de agenda’s van zowel de cast als crew alvast op elkaar af te stemmen.

Daarnaast heeft de dubbele verlenging natuurlijk ook positieve gevolgen voor het verhaal van de serie. Zo kunnen de makers de verhalen van de personages nog verder uitdiepen, nu duidelijk is dat er in ieder geval nog twee seizoenen volgen. Daarbij liggen die verhalen grotendeels al klaar, want Virgin River is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Robyn Carr waar liefst 21 boeken van zijn verschenen. Het einde van Virgin River lijkt dan ook nog lang niet in zicht.

Virgin River seizoen 4 en 5 op Netflix

Door de dubbele verlenging van Virgin River, is de kans wel aanwezig dat het wachten op seizoenen verkort gaat worden. Tussen de release van het eerste en tweede seizoen zat bijna een jaar. Het derde seizoen volgde al iets sneller met een release na acht maanden. Volgens verschillende geruchten zijn de opnames van het vierde seizoen al in volle gang. Het valt dan ook niet uit te sluiten dat we al ergens in het begin van 2022 aan de slag kunnen met het vierde seizoen van Virgin River. Vervolgens hoeven we waarschijnlijk ook minder lang te wachten op seizoen 5.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Virgin River seizoen 4 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

➡ Niets missen van Virgin River? Volg deze Facebook groep!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?