Laatste nieuws over Netflix

Wednesday seizoen 2: Alles wat we al weten

Wednesday is op Netflix met recht een belachelijk groot succes. Tim Burton is met de jonge telg van The Addams Family aan de slag gegaan en kreeg met Jenna Ortega een verbluffende hoofdrolspeelster. Alle records worden verbroken en met een 8,4 op IMDb gaat Wednesday door het dak. Maar wat kunne we verwachten van Wednesday seizoen 2? En komt er wel een tweede seizoen? Alles wat we weten over Wednesday seizoen 2 hebben we voor je verzameld.

Wednesday keert terug?

Sinds de lancering van Wednesday in november 2022 werden de recordboeken erbij gepakt. Het duurde niet lang of zelfs Squid Game en Stranger Things werden achterhaald qua bekeken uren op Netflix. Het lijkt dan ook geen twijfel dat Wednesday zal terugkeren voor een tweede seizoen… of….? Netflix heeft nog geen groen licht gegeven voor een tweede seizoen, waarbij er diverse opties zijn. Want The Addams Family geeft veel opties.

Wednesday terug naar Nevermore

Het meest voor de hand ligt om een Wednesday seizoen 2 te maken. Het verhaal van het eerste seizoen mag dan wel zijn afgerond, toch zijn er nog wel wat vragen. Want aan het einde van het eerste seizoen dient zich opeens een stalker aan. Een onbekend contact appt Wednesday dat iemand haar in de gaten houdt en een mes door haar hoofd wil gooien. “Er schuilen nog geheimen in het duister van Jericho”, voegt Wednesday er zelf aan toe. “Waren Laurel Gates en Tyler pionnen in een groter spel? Wordt de stalker van vandaag de schrik van morgen?” Een vervolg is eenvoudig ingezet!

Ander lid uit Addams Family op voorgrond?

In het eerste seizoen van Wednesday hebben we veel leden van de Addams Family langs zien komen. Er gaan volop geluiden om een ander lid in de schijnwerpers te zetten. Bijvoorbeeld Wednesday moeder Morticia of Uncle Fester? Het biedt opties om het verhaal een hele andere kant uit te sturen.

Wednesday dans Netflix serie seizoen 1
Tweede seizoen Wednesday

Plannen voor drie à vier seizoenen

De makers zelf hebben al volop ideeën, zo hebben co-showrunners Miles Millar en Anfred Gough laten weten. Ze spraken met Variety. “We kijken altijd verder vooruit als we een serie maken. Daarbij is het overzien van meerdere seizoenen ideaal. Maar we moeten altijd maar afwachten of een serie ook daadwerkelijk succesvol is. Daarom leg je altijd voor minimaal drie à vier seizoenen mogelijke verhaallijnen voor de personages vast. Het moet open en organisch genoeg zijn om wijzigingen door te kunnen voeren en het verhaal te evolueren. Maar we hebben wel al een vrij duidelijke route die we in mogelijk toekomstige seizoenen willen bewandelen.”

The Thing Wednesday Netflix
The Thing in Wednesday op Netflix

De cast voor Wednesday seizoen 2

Het tweede seizoen van Wednesday zou vermoedelijk weer op Nevermore afspelen. Veel van de bekende gezichten zullen dan weer te zien zijn en mogelijk ook de leden van de Addams Family in een nadrukkelijkere rol? Van een aantal is het de vraag of ze terugkeren. Want zal Tyler ontsnappen of zit hij in gevangenis? Gaat Bianca vertrekken zoals ze haar moeder beloofde en blijft Enic de kamergenoot van Wednesday?

  • Jenna Ortega als Wednesday Addams
  • Percy Hynes White als Xavier Thorpe
  • Emma Myers als Enid Sinclair
  • Joy Sunday als Bianca Barclay
  • Victor Dorobantuy als Thing
  • George Burcea als Lurch
  • Catherine Zeta-Jones als Morticia Addams
  • Luis Guzman als Gomez Addams
  • Isaac Ordonez als Pugsley Addams
  • Fred Armisen als Uncle Fester

Daarnaast zullen er ongetwijfeld nieuwe personages worden geïntroduceerd in het dorp. Want er is bijvoorbeeld geen burgemeester meer en wie wordt de opvolger van schooldirecteur Larissa Weems?

Wanneer komt Wednesday seizoen 2 op Netflix?

De grootste vraag is natuurlijk: “Wanneer komt Wednesday seizoen 2 op Netflix?” Om daar een goed antwoord op te geven zal Netflix eerst groen licht moeten geven voor een tweede seizoen en de exacte plannen bekendmaken. De makers hebben aangegeven dat er al voorwerk is gedaan, dus met het script kan vrij snel gewerkt gaan worden. Daarna is het een kwestie van de productie inplannen. Zeker bij een titel als Wednesday moet je echter al snel rekening houden met anderhalf jaar voor het zover is.

Wil je direct op de hoogte gebracht worden als Wednesday seizoen 2 op Netflix staat? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Veelgestelde vragen over Wednesday seizoen 2

Hoe wordt Thing gespeeld in Wednesday?

Veel mensen dachten dat Thing een computeranimatie was, dit bleek een misvatting. Er is daadwerkelijk een acteur die gehuld in een blauw pak zijn ‘hand’ heeft geleend aan de serie. Lees hier hoe dit zit.

Waar komt de dans van Wednesday vandaan

Eén van de meest belichte momenten uit Wednesday is haar dans. Het bijzondere is dat hier geen script voor is geweest, Jenna Ortega bedacht het geheel zelf en misschien is het wel juist daarom zo bijzonder.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?