Laatste nieuws over Netflix

Weeds krijgt na bijna tien jaar een vervolg

Weeds Netflix

De komedieserie Weeds gaat verder. Na acht seizoenen hield het op voor het verhaal rondom Nancy Botwin, gespeeld door Mary-Louise Parker. Nu komt er een nieuw seizoen, met Parker opnieuw in de hoofdrol.

Weeds voorloper Orange is the New Black

Weeds was één van de eerste projecten van schrijfster Jenji Kohan. Ze werd misschien vooral bekend vanwege Orange is the New Black, maar Weeds grossierde tussen 2005 en 2012 al in prijzen met twintig Emmy-nominaties en tien Golden Globe-nominaties. Het leverde uiteindelijk drie beeldjes op.

Nancy Botwin gaat wiet verkopen

Weeds draait om Nancy Botwin. Na de plotselinge dood van haar man staat ze er alleen voor om haar twee zoons op te voeden. Ze woont daarbij in een luxe wijk, waarvoor ze eigenlijk niet meer het geld heeft. Het brengt haar op het plan om wiet te gaan verhandelen aan haar rijke buurtgenoten. Het werkt uitstekend, maar brengt ook heel wat problemen met zich mee.

Tien jaar na afloop van de reeks

Zo werd Weeds een komisch, dramatisch en tevens absurdistisch verhaal, waarvan in totaal acht seizoenen zijn verschenen. Deze seizoenen zijn allemaal te zien op Netflix. Nu komt Weeds dus terug. Het nieuwe seizoen zal zich tien jaar na afloop van de huidige reeks afspelen, in een periode waarin marihuana langzaam wordt gelegaliseerd. Starz zal de serie opnieuw gaan uitzenden in de Verenigde Staten. Het is nog niet duidelijk of Netflix de rechten van de nieuwe reeks ook in handen krijgt.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?