Laatste nieuws over Netflix

What We Started met Martin Garrix heeft releasedatum op Netflix

What We Started Netflix Martin Garrix Carl Cox

De documentaire What We Started heeft op Netflix een releasedatum. Afgelopen winter werd al bekend dat de dancedocu met onder andere Martin Garrix en Carl Cox in de zomer naar Netflix zou komen.

Dance toen en nu

De dancemuziek is de afgelopen tientallen jaren enorm gegroeid. What We Started laat zien waar de dance-industrie vandaan komt, waar het nu staat en waar het naar toe gaat in de toekomst. Carl Cox en Martin Garrix zijn daarom belangrijke personen in de documentaire.

Carl Cox was er bij toen Electronic Dance Music (EDM) groot werd, terwijl Martin Garrix net 22 jaar oud is en het gezicht van de nieuwe generatie is.

What We Started op Netflix

What We Started verschijnt 1 juli op Netflix, ontdekte Netflix-Nederland.nl. Bij het ingaan van de nieuwe maand zal dus de documentaire te zien zijn waarin Carl Cox en de Nederlander Martin Garrix een prominente rol spelen. Naast de twee grootheden komen nog veel meer bekende gezichten uit de scene aan het woord, waaronder ook de Nederlanders Afrojack en Tiësto. Andere bekende artiesten die voorbij komen in What We Started zijn Usher, Ed Sheeran, David Guetta en Paul Oakenfold.

Vorig jaar zomer ging What We Started al in première op het filmfestival van Los Angeles. In maart 2018, tijdens de Miami Music Week, verscheen What We Started in een select aantal bioscopen. Daarna konden fans van onder andere Martin Garrix naar de documentaire kijken via iTunes. Netflix had echter de streamingrechten, waardoor What We Started vanaf 1 juli in onder andere Nederland beschikbaar is bij de streamingdienst.

De documentaire is goed ontvangen door de volgers van EDM. Het zou een goed beeld geven van de ontwikkelingen die er gaande zijn in de dancescene. De docu is bedacht en geregisseerd door Bert Marcus, Cyrus Saidi. Op Netflix zijn inmiddels verschillende dance-titels beschikbaar. In maart verscheen bijvoorbeeld Avicii: True Stories op Netflix, vlak voor het overlijden van de Zweed. Sinds afgelopen weekend is After the Raves beschikbaar en eerder werkte Netflix samen met Steve Aoki voor I’ll Sleep When I’m Dead.