Laatste nieuws over Netflix

White Gold na lang oponthoud terug met seizoen 2

Het tweede seizoen van White Gold is eindelijk aangekondigd door Netflix. De BBC-serie lag bijna twee jaar stil doordat Ed Westwick tijdelijk buiten de productie werd gehouden. Nu gaat het verhaal toch verder en zal op 17 mei op Netflix verschijnen.

White Gold: Essex in de jaren’80

White Gold draait om de zeer arrogante verkoper Vincent Swan. In het Essex van de jaren’80 is hij zeer succesvol, maar loopt wel tegen flink wat problemen op. Zijn handel is lang niet altijd even zuiver op de graad en privé gaat het allesbehalve voor de wind.

Westwick beschuldigd

Het eerste seizoen van White Gold werd zowel in Groot-Brittannië op de BBC als wereldwijd via Netflix goed bekeken. Na het zes afleveringen tellende eerste seizoen werd dan ook snel nieuwe episodes besteld, maar de productie kwam stil te liggen. Ed Westwick, vertolker van Vincent Swan en bekend als Chuck Bass in Gossip Girl, werd beschuldigd van seksueel geweld. Westwick ontkende de beschuldigingen zeer stellig, maar de producties waar hij aan werkte werden wel stilgelegd.

Gebrek aan bewijs

In juli van het afgelopen jaar maakte de openbaar aanklager in Los Angeles bekend dat de zaak werd geschrapt wegens een gebrek aan bewijs. Daarop werd de productie van White Gold weer opgepakt. De BBC heeft de eerste rechten van de serie en van 6 maart tot en met 10 april waren de zes afleveringen dan ook in Groot-Brittannië te zien. Op 17 mei is het vervolgens raak op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?