Laatste nieuws over Netflix

Wie is Dr. John Dundee Payne uit eerbetoon Lord of the Rings: Rings of Power seizoen 1?

Wie is Dr. John Dundee Payne uit het eerbetoon van Lord of the Rings: Rings of Power seizoen 1? Aan het einde van de achtste aflevering en tevens finale van LOTR: Rings of Power op Amazon Prime Video komt een speciaal scherm in beeld. De aflevering is opgedragen aan Dr. John Dundee Payne. Maar wie was hij, wat was zijn rol bij Lord of the Rings: Rings of Power en hoe is hij overleden?

Wie is Dr. John Dundee Payne uit eerbetoon Lord of the Rings: Rings of Power?

Lord of the Rings: Rings of Power seizoen 1eindigt met het verhaal over de ringen, gevolgd door de aftiteling. Daarin komt een creditcard in beeld. Dedicated to: Dr. John Dundee Payne 1946 – 2021. Now in the far green country, under a swift sunrise. De vader van J.D. Payne werd geëerd met deze credit, maar wat was exact zijn rol bij LOTR?

Vader van co-showrunner J.D. Payne

Dr. John Dundee Payne was de vader van co-showrunner J.D. Payne. Hij werd geboren in Chicago, Illinois op 16 januari 1946. Hij werkte in de psychologie en trouwde met Dr. Lilian Marlene Jones. Samen kregen ze drie kinderen (Jennifer, J.D. en Heather), om tijdens de Vietnam Oorlog te verhuizen naar Washington, DC. Op 6 november 2021 is hij vredig heengegaan, omringd door zijn geliefden. Hij werd 75 jaar oud.

Eerbetoon verwijzing naar Lord of the Rings

De gekozen tekst is niet toevallig, want de zin Now in the far green country, under a swift sunrise is een verwijzing naar zinnen in zowel The Fellowship of the Ring als The Return of the King. In de film The Return of the King gebruikt Gandalf eveneens de tekst tegenover Pippin dat leven na de dood niet zo slecht is. De scene wordt gecompleteerd met het nummer A Far Green Country van Howard Shore.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?