Laatste nieuws over Netflix

Wie is Jery Hewitt uit eerbetoon New Amsterdam seizoen 3?

Wie is Jery Hewitt uit eerbetoon New Amsterdam seizoen 3? In de eerste aflevering van het derde seizoen van New Amsterdam zit een eerbetoon aan Jery Hewitt. In de laatste minuten van de aflevering wordt Hewitt herdacht, maar wie is hij en wat heeft hij betekend voor New Amsterdam? Hewitt is een acteur die eind 2020 overleed op 71-jarige leeftijd.

Jery Hewitt

Misschien zal door de naam Jery Hewitt niet meteen een lampje gaan branden, maar Hewitt blijkt absoluut geen onbekende te zijn in de filmwereld. Hewitt werkte als stuntcoördinator en werkte onder meer mee aan verschillende films van de gebroeders Coen. Denk bijvoorbeeld aan The Big Lebowski en No Country for Old Men. Ook werkte hij jarenlang mee aan Law & Order en Law & Order: SVU. Voor New Amsterdam werkte hij mee aan veertien afleveringen.

Jery Hewitt overleed op 21 november 2020 plotseling. Hij mocht niet ouder dan 71 jaar worden. “Zijn aandacht voor detail zorgde voor de veiligheid van degenen met wie hij werkte en zorgde ervoor dat momenten duidelijk op de film werden vastgelegd. Hij hielp de ware schoonheid van het verhaal te vertellen”, viel na zijn overleden te lezen in een familieverklaring.

Eerbetoon New Amsterdam

The New Normal, de eerste aflevering van New Amsterdam seizoen 3, bevatte een eerbetoon aan Jery Hewitt. In de slotminuten kwam er een zwart scherm tevoorschijn met de tekst: “In memory of Jery Hewitt and the lives we lost in 2020.” Met dat laatste lijkt gedoeld te worden op alle overlijdens vanwege het coronavirus.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?