Laatste nieuws over Netflix

Wie is Julia Clark Downs uit eerbetoon Better Call Saul seizoen 6?

Wie is Julia Clark Downs uit het eerbetoon van Better Call Saul seizoen 6? Aan het einde van de negende aflevering, de eerste na de zomerstop, zien we Saul Goodman in zijn kantoor zitten. Gevolgd door een titelkaart ‘opgedragen aan onze vriend Julia Clark Downs’. Maar wie is Julia Clark Downs uit Better Call Saul en wat is er met haar gebeurd?

Wie is Julia Clark Downs uit Better Call Saul?

In Better Call Saul seizoen 6 aflevering 9 wordt de episode afgesloten met een indringende blik van Saul Goodman. Hij is op de plaats gearriveerd waar het allemaal begon in Breaking Bad. Wat volgt is een eerbetoon. Dedicated to our Friend Julia Clark Downs. Het roept uiteraard bij veel kijkers de vraag op wie ze was en waarom dit eerbetoon wordt gedeeld.

Julia Clark Downs verongelukt met motor

In 2021 is de toen 43-jarige Downs verongelukt. Dit gebeurde in Taos, New Mexico waar ze een motorongeluk heeft gehad samen met een ander voertuig. Afgelopen december is er voor Julia Clark Downs een herdenkingsdienst geweest in Maryland. Downs was een advocaat en werkte in de Albuquerque en Santa Fe. Ze was een zelfstandig advocaat nadat ze eerder voor het district van New Mexico had gediend.

Adviseur voor Better Call Saul

Maar wat was dan de rol van Julia Clark Downs bij Better Call Saul? In beeld is ze nooit geweest, maar ze had een belangrijke functie als adviseur voor Better Call Saul. De makers willen het advocatenbestaan van Saul Goodman zo authentiek en nauwkeurig mogelijk weergeven. Daarvoor is de kennis van de wet van New Mexico van groot belang en zo leverde Julia Clark Downs belangrijke bijdrages dankzij haar kennis en expertise op het gebied van lokale legalisatie en juridische procedures. Dit is dan ook waarom de makers van Better Call Saul haar dankbaar zijn en de aflevering is opgedragen aan Julia Clark Downs.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?