Laatste nieuws over Netflix

Wie is Mace Neufeld uit eerbetoon Jack Ryan seizoen 3?

Wie is Mace Neufeld uit het eerbetoon van Jack Ryan? Dit is een vraag die veel kijkers zullen hebben na het zien van seizoen 3 aflevering 1 van Jack Ryan. Na de laatste scene en voor de aftiteling komt er een eerbetoon in beeld voor Neufeld, in 2022 overleden. Maar wie was Mace Neufeld?

Mace Neufeld uit Jack Ryan seizoen 3

Het derde seizoen van de thrillerserie Jack Ryan is vanaf 21 december te zien bij Amazon Prime Video. Er komt ook nog een vierde serie met het personage van schrijver Tom Clancy, maar dan is de koek echt op: in 2022 maakten de makers bekend dat seizoen 4 de zwanenzang zou zijn. Jack Ryan is dus een ‘spionagethriller’, die zich op de hedendaagse geopolitiek en terroristische dreigingen richt. De hoofdpersoon, gespeeld door John Krasinski (jawel, van The Office), is een ‘onervaren’ CIA-analist. Al heeft hij inmiddels natuurlijk de nodige ervaring opgedaan!

Mace Neufeld overleden

Mace Neufeld wordt in Jack Ryan aflevering 1 van seizoen 3 met de titel ‘Falcon’ geëerd. Na de laatste acte komt er een eerbetoon in beeld: “In memory of Mace Neufeld.” Als er bij het lezen van deze naam geen belletje gaat rinkelen bij je… dat kan kloppen, want het is zeker niet zo dat je hem móét kennen van de serie. Achter de schermen was Mace Neufeld echter een belangrijke kracht, en dan hebben we het vooral over het karakter Jack Ryan in het algemeen, een personage dat door de jaren heen in meerdere films en series teruggekomen is, in The Hunt for Red October bijvoorbeeld.

The Equalizer

Neufeld was een zeer gewaardeerde producer, die dus tevens meewerkte aan het creëren van de Amazon Prime-versie van Jack Ryan. Daarnaast maakte hij (onder meer) onderdeel uit van het team achter The Equalizer met Denzel Washington en de ‘jaren 90-versie’ van Lost in Space. Meer dan veertig jaar lang werkte hij in de filmwereld, van 1976 tot 2018. Neufeld kwam op 21 januari 2022 op 93-jarige leeftijd te overlijden in zijn woonplaats Beverly Hills in Los Angeles.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?