Laatste nieuws over Netflix

Wie is Merritt Yohnka uit eerbetoon Lucifer seizoen 5?

Wie is Merritt Yohnka uit eerbetoon Lucifer? Netflix lanceerde op vrijdag het tweede deel van de afleveringen van seizoen 5. Nadat in aflevering 9 afscheid werd genomen van Craig Charles Henderson en Arthur Melbourne Hooper, werd in de finale-aflevering van het seizoen afscheid genomen van Merritt Yonhka. Maar wie was Merritt Yohnka en wat betekende hij voor de show?

Title card

De makers van Lucifer plaatsten aan het einde van aflevering 16 een speciale title card vor Merritt Yohnka. Daarop viel te lezen: “In memory of Merritt Yohnka: 1958 – 2020”. Yohnka blijkt achter de schermen een belangrijke rol vertolkt te hebben voor de populaire serie. Zo was hij werkzaam als stuntcoördinator en heeft hij die rol niet alleen bij Lucifer vertolt, maar ook bij een hele reeks andere shows.

Wie is Merritt Yohnka uit eerbetoon Lucifer?

Merritt Yohnka werkte jarenlang voor Lucifer als stuntcoördinator. Zowel toen de serie van Fox was als toen de serie overging naar Netflix. Daarnaast heeft hij ook titels als Pretty Little Liars, Graceland, True Blood, The Shield en Lost op zijn CV staan. Hij begon aan het einde van de jaren tachtig met zijn werk en heeft het werk jarenlang met plezier volgehouden.

Niet voor niets sleepte hij zelfs een Emmy in de wacht. Yohnka was voor het laatst bij Lucifer betrokken in seizoen 4 aflevering 10. Op 16 september 2020 sloeg voor Yohnka het noodlot toe. Hij overleed op 62-jarige aan de gevolgen van kanker.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?