Laatste nieuws over Netflix

Wie is Rob Garrison uit eerbetoon Cobra Kai seizoen 3?

Wie is Rob Garrison uit eerbetoon Cobra Kai seizoen 3? De eerste aflevering van het derde seizoen van Cobra Kai eindigt met een eerbetoon aan Rob Garrison. We zien een afbeelding van Garrison met daarop de tekst: “1960 – 2019 Cobra Kai Never Dies”. Maar wie is Rob Garrison en wat betekende hij voor Cobra Kai?

Rob Garrison in Cobra Kai

De naam Rob Garrison doet bij fans van The Karate Kid misschien wel een lampje branden. Garrison is namelijk bekend geworden als Amerikaanse acteur en voornamelijk vanwege zijn rol als Tommy in The Karate Kid. Ook in het tweede deel had hij een rol. In een recenter verleden deed hij in één aflevering mee in Cobra Kai. Daarnaast had hij rollen in onder meer Prom Night, Best Revenge, Iron Eagle en The Pledge.

Rob Garrison overleden

Rob Garrison overleed in september 2019 na verschillende gezondheidsproblemen, waaronder nier- en leverfalen. Hij lag al langere tijd in het ziekenhuis toen zijn organen stopten met werken. Rob werd niet ouder dan 59 jaar. Eerder werd in Cobra Kai overigens al afscheid genomen van het karakter van Rob Garrison. Zo zagen we dat Johnny in seizoen 2 het nieuws te horen kreeg dat Tommy’s kanker was teruggekeerd en dat hij ernstig ziek bleek te zijn. Uiteindelijk overleed Tommy vredig in zijn slaap.

John Hurwitz, producent van Cobra Kai, schreef na het overlijden op zijn Twitter: “Onze hele Karate Kid/Cobra Kai familie is verwoest door het nieuws over het overlijden van OG Cobra Rob Garrison. Hij was een waar talent en een nog betere man. Mijn hart gaat in deze moeilijke tijd uit naar zijn familie. Ik zal nooit vergeten hoe ontroerd de hele cast en crew waren door Rob’s briljante en oprechte optreden bij het kampvuur. Ik zal ook nooit de lach vergeten die we later die avond deelden, terwijl de hele bende verhalen vertelde. Waaronder enkele pareltjes van Rob uit zijn tijd bij Iron Eagle.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?