Laatste nieuws over Netflix

Wie is Ron Leibman uit eerbetoon Archer seizoen 11

Archer brengt tijdens het elfde seizoen een eerbetoon aan Ron Leibman. De tweede aflevering met de titel ‘Bloodsploosh’ wordt aan het einde van de episode opgedragen aan Leibman. Maar wie was hij?

Ron Leibman speelde Ron Cadillac

De animatieserie Archer is met inmiddels elf seizoenen een groot succes en de seizoenen zijn ook te zien op Netflix. De naam Ron Leibman zal weinig van de kijkers naar de serie iets zeggen, dat is een heel ander verhaal voor zijn karakteristieke stem. Ron Leibman sprak namelijk de stem in van Ron Cadillac. De auto verkopende nieuwe stiefvader van Sterling Archer, die in de eerste aflevering van het vierde seizoen zijn intrede in de serie deed.

Spelen met Jessica Walter

De casting van Ron Leibman had een opvallend aspect. Hij was namelijk in het echte leven de man van Jessica Walter, die de stem vertolkte van Malory Archer. Zo speelde hij dus ook in Archer de man van zijn echte vrouw. In totaal speelde Leibman negen afleveringen mee in de serie en was in 2016 voor het laatst te horen.

Friends en The Sopranos

Dit was gelijk zijn laatste rol van een carrière die al in 1963 begon. Veel kijkers zullen hem mogelijk nog herkennen als Leonard Green, de vader van Rachel Green in Friends. En Lior Plepler, de dokter van Tony Soprano in het zesde seizoen van The Sopranos. In december 2019 overleed Ron Leibman op 82-jarige leeftijd na een longontsteking.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?