Laatste nieuws over Netflix

Wie is Stephen Hillenburg uit eerbetoon SpongeBob: Schiet Te Hulp?

Wie is Stephen Hillenburg uit eerbetoon SpongeBob: Schiet Te Hulp? In de aftiteling van de nieuwe SpongeBob-film verschijnt een eerbetoon in beeld. Bij een tekening van SpongeBob valt de tekst: ‘In Memory Of Stephen Hillenburg’ te lezen. De animator overleed in 2018, maar wie was hij en wat betekende hij voor SpongeBob?

Stepen Hillenburg bij SpongeBob SquarePants

Stephen Hillenburg werd in 1961 geboren en werkte in eerste instantie als biologieleraar en als marien bioloog. In 1987 gooide hij het roer om en ging Hillenburg aan de slag als animator. Op die manier werd hij de bedenker van SpongeBob SquarePants. Het plaatje van SpongeBob bij het eerbetoon aan het einde van de film, is dan ook de originele tekening van Hillenburg. Op dat moment heette SpongeBob nog SpongeBoy, maar omdat die merknaam al geregistreerd was werd de naam veranderd.

Overlijden Stephen Hillenburg

Stephen Hillenburg maakte op 13 maart 2017 bekend dat hij getroffen was door ALS. Anderhalf jaar later, op 26 november 2018, overleed de animator op 57-jarige leeftijd aan de gevolgen van ALS. Onder meer Nickelodeon liet toentertijd van zich horen. “Hij was een geliefde vriend en een langdurige creatieve partner voor Nickelodeon. Ons hart gaat uit naar zijn hele familie. Steve gaf SpongeBob SquarePants een uniek gevoel voor humor en onschuld mee dat generaties kinderen en gezinnen vreugde heeft gebracht.”

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?