Laatste nieuws over Netflix

Will Smith maakt nieuwe film voor Netflix: The Council

Will Smith gaat met de film The Council opnieuw aan de slag voor Netflix. De acteur was eerder al te zien in Bright, waarvan ook een vervolg in productie is. Nu zal hij een waargebeurd verhaal gaan vertellen uit de jaren’70.

The Council

The Council is een nooit eerder verteld verhaal over een misdaadsyndicaat uit Harlem. In de jaren’70 en begin jaren tachtig waren ze volop actief met Nicky Barnes als gezicht van de groep geleid door zeven Afro-Afrikaanse criminelen. Hij had de naam ‘Mr. Untouchable’ en droomde van een zelfvoorzienende en zelf controlerende Afrikaans Amerikaanse stadstaat, gefinancierd door een revolutie in het drugsspel.

Nicky Barnes

The Council wordt dan ook een biocip over Barnes, die vertolkt zal worden door Smith. Barnes werkte samen met de Italiaanse maffia om zijn eigen syndicaat op te starten, gespecialiseerd in heroïne. In 1978 zou hij worden opgepakt, om in 2012 te overlijden. Opmerkelijk genoeg kwam zijn overlijden pas in 2019 naar buiten.

Will Smith

Peter Landesman heeft het script geschreven. Het is niet voor het eerst dat Smith en Landesman samenwerken. Dat deden ze ook al in 2015 voor de film Concussion. Smith zal nu ook als producer bij The Council betrokken zijn. Het is nog niet bekend wanneer The Council zal worden opgenomen en vervolgens gelanceerd.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?