Laatste nieuws over Netflix

Witcher seizoen 3 deel 2 véél duisterder dan deel 1

The Witcher seizoen 3 deel 1 staat nu op Netflix, maar als echte fan heb jij alle vijf de afleveringen er natuurlijk al lang en breed doorheen gejaagd. Het wachten is nu op deel 2 en de drie overgebleven afleveringen beloven vooral héél erg duister te worden.

The Witcher seizoen 3 deel 2

De eerste paar afleveringen van het derde seizoen van The Witcher waren boeiend, maar je kunt niet zeggen dat het verhaal echt heel veel verder gevorderd is. Nog steeds is prinses Ciri voor vrijwel alle facties in het universum van de serie (en de boeken en de games) dé prijs die gewonnen dan wel ontvoerd moet worden. Geralt of Rivia, Yennefer of Vengerberg en Cirilla of Cintra bevinden zich inmiddels in de ‘hoofdstad der magiërs’ Aretuza, waar er een belangrijk conclaaf op het programma staat.

Chaos

Dat zal vermoedelijk (lees: eigenlijk wel zeker) de hoofdmoot worden in deel 2, maar wat kan de cast ons daarover vertellen? Therica Wilson-Reed, die de rol van Sabrina speelt, vertelt aan ET Online: “Een paar woorden om deel 2 te omschrijven: chaos, vernietiging, vooral chaos. Is er een andere manier om het te omschrijven?” MyAnna Buring (Tissaia): “Volgens mij heb je daar de juiste woorden wel te pakken.” Wilson-Reed: “Vernietiging en chaos dus. En het zal het continent voor altijd veranderen. Dit is volgens mij ons beste seizoen tot nu toe. Werkelijk waar alles staat op het spel en dat komt aan het einde goed naar voren.”

Duister

Cassie Clare (

Boeken (let op: SPOILERS)

Alhoewel de Netflix-serie The Witcher het bronmateriaal van de boeken van Andrzej Sapkowski niet één-op-één volgt, weten we wel waar het verhaal heen gaat. Seizoen 1 was namelijk grotendeels gebaseerd op The Last Wisch en Sword of Destiny, waar seizoen 2 de gebeurtenissen in Blood of Elves volgde. Seizoen 3 richt zich dan weer op Time of Contempt en dus weten we eigenlijk al wel wat er gaat gebeuren. Deel 2 van het jongste seizoen zal zich richten op de zogenaamde ‘Thanedd-coup’, een oorlog tussen magiërs tijdens het genoemde conclaaf in Aretuza. Dit geweld leidt in Time of Contempt tot de dood van ontzettend veel heksen en tovenaars, waarna de Brotherhoofd of Sorcerers geen bestaansrecht meer heeft.

The Witcher seizoen 4

Wat pas echt een mysterie is, is de verdere toekomst van The Witcher. Qua verhaal dan. We weten dat de serie ondanks het afscheid van Henry Cavill (Geralt dus) ‘gewoon’ verdergaat, maar hóé…? Liam Hemsworth neemt het stokje over van Cavill, maar het lijkt sterk dat die ’transformatie’ geruisloos voorbijgaat. Goed: voor het zover is, hebben we dus eerst nog drie afleveringen van seizoen 3 tegoed. Die komen gelijktijdig uit op 27 juli aanstaande.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?