Laatste nieuws over Netflix

Ximon stopt, mogelijke aansluiting bij Netflix

Het Nederlandse bedrijf Ximon houdt eind januari op te bestaan. Het is een vergelijkbare dienst met Netflix en vier jaar geleden opgericht door het Nederlandse Instituut voor Beeld en Geluid, Filmproducenten Nederland en Eye Film Instituut. De dienst werd gelanceerd in april 2011.

Volgens Ximon is er te weinig vraag naar video-on-demand in Nederland, ondanks dat het in een verklaring aangeeft 143.000 geregistreerde accounts te hebben. Gebruikers van Ximon kunnen tot 29 januari hun kijktegoed opmaken. Het aantal films en series van de dienst bestaat uit 4300 films en series.

Ximon kampte al enige tijd met financiële problemen en was daarom de afgelopen zes maanden op zoek naar een investeerder of strategisch partner. Deze werd echter niet gevonden, waardoor de organisatie genoodzaakt is de stekker er uit te trekken. Overigens waren er wel gesprekken gaande met een kandidaat, maar deze ketsten uiteindelijk af.

Het feit dat Ximon het niet gered heeft zal onlosmakelijk verbonden zijn met Netflix. De dienst kwam in september van 2013 op de markt in Nederland en voor 7,99 euro per maand kunnen er onbeperkt films en series bekeken worden. Wereldwijd heeft Netflix rond de 40 miljoen klanten en daar lijkt voor Ximon niet tegen op te boksen.

Waar je bij Netflix dus een vast bedrag per maand moet betalen betaalde je bij Ximon per film of serie. Gemiddeld bedroegen de kosten voor het kijken van 1 film gemiddeld 3 euro.

Mogelijk profiteert Netflix van het verdwijnen van Ximon. “We zijn onder andere in gesprek met andere video on demand-diensten om mogelijk onze content bij een andere dienst onder te brengen”, liet Esther Frijns van Ximon aan NUtech weten. Mogelijk speelt Netflix daar op in door een poging te doen het assortiment van Ximon over te nemen.

Wij wachten vol belangstelling af of de films bij Netflix terecht gaan komen en als dit het geval is, dan melden wij dit uiteraard meteen!

Lees hier hoe Netflix werkt

Bekijk hier het huidige aanbod van Netflix

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?