Laatste nieuws over Netflix

You seizoen 4: Alles wat we al weten

You seizoen 4 is officieel besteld door Netflix. Nog voordat het derde seizoen van de hitreeks met Penn Badgley in de hoofdrol gelanceerd was, werd al duidelijk dat we ons sowieso op mogen maken voor een vierde seizoen. Daarin gaat heel wat veranderen, want seizoen 3 telde heel wat slachtoffers. In dit artikel vertellen we je alles wat we al weten over You seizoen 4.

Let op: SPOILERS! Dit artikel bevat spoilers voor wie You seizoen 3 nog niet gezien heeft.

Afscheid

Het derde seizoen van You werd op vrijdag 15 oktober uitgebracht. Het seizoen nam ons mee naar het leven van Joe, Love en hun pasgeboren zoon sinds hun verhuizing naar Madre Linda. Het plaatsje wordt al snel opgeschrikt met een moord en daar blijft het niet bij. Joe en Love maken hun ene na het andere slachtoffer en ruimen alles op wat in hun weg staat.

Niets wordt geschroomd, totdat Love erachter komt dat Joe verliefd is geworden op een andere vrouw. Ze draait door en wil ditmaal een einde maken aan Joe’s leven. Als blijkt dat hij voorbereid is op haar manier van moorden, draait hij de rollen om en beëindigt het leven van Love. Joe laat het lijken op zelfmoord, steekt het huis in brand en iedereen denkt dat ook hij bij die brand om is gekomen. Vlak voordat Joe vertrekt, besluit hij Henry onder te brengen bij Dante en zijn vriend.

Het verhaal

Het einde van het derde seizoen gooit ook meteen een lijntje uit voor een vierde seizoen. Zo zien we dat Madre Linda begonnen is aan het herstel en dat Joe alweer vertrokken is naar de volgende stad. Joe, die nu door het leven gaat als Nick, is naar Parijs vertrokken in de hoop Marienne en haar dochter te vinden. “Ik moet geloven dat onze wegen gemaakt zijn om elkaar weer tegen te komen. Ik zoek de wereld rond als het nodig is, ik zal jou vinden”, zijn de befaamde woorden.

Het is dan ook duidelijk dat Joe zijn eigen dood in scène heeft gezet om een nieuw leven op te bouwen in een nieuwe start. In seizoen 4 lijkt het voor nu te draaien om de zoektocht naar Marienne. Al zou het uiteraard ook kunnen dat er een nieuw slachtoffer het leven van Joe in wandelt. Daarbij is het de grote vraag of we in het vierde seizoen nog wat te zien krijgen van de jonge Henry.

Marienne You

Plot

Het plot voor het vierde seizoen van You krijgt steeds meer vorm. Zo klinkt het verhaal als volgt: ‘Als Malcolm Joe een Amerikaanse buitenstaander zonder inkomsten uitnodigt in zijn bevoorrechte wereld, heeft Kate niet alleen meteen een hekel aan hem, maar vermoedt ze ook sterk dat er iets niet klopt aan hem.’ Het is dan ook duidelijk dat Joe een nieuwe wereld is binnengestapt. Daarbij wordt niet Frankrijk de plek om Joe te vinden, maar is hij alweer vertrokken naar Londen (Engeland).

Wereld rond reizen

Het plan van showrunner Sera Gamble was om Joe voor het derde seizoen daadwerkelijk de wereld rond te laten reizen. Of dat door de pandemie nog door kan gaan, is enigszins de vraag. “Mensen nu het volledig plan vertellen terwijl we nog in een pandemie zitten, is erg gevaarlijk. Maar we laten hem achter als hij Marienne gaat zoeken. Er zit een verschil tussen wat we als tv-productie kunnen doen en wat jij of ik als toerist op een bepaalde dag kunnen doen, dus we denken erover na. We zijn er optimistisch over. Ik wil absoluut de belofte waarmaken die deze serie altijd heeft gehad, namelijk om elk seizoen een spannende nieuwe plek aan Joe te geven met een donker avontuur.”

Penn Badgley

Ook Penn Badgley sprak alvast zijn verwachting uit voor You seizoen 4. “Ik denk dat als Joe Marienne vindt, dat hij nog lang en gelukkig zal leven en prachtige baby’s zal krijgen. Hij zal Frans leren spreken, hij zal schrijver worden, ze zullen veel tijd doorbrengen langs de Seine en ze zullen hun kinderen naar school sturen in Zweden”, grapte Badgley. “Nee, ik denk dat Joe dezelfde zal blijven. Iemand die zo ernstig ziek, gestoord, getraumatiseerd en gewelddadig is, heeft een serieuze hindernis voor zich om ooit te kunnen genezen of veranderen. Ik weet niet of het mogelijk is voor iemand die zo ver heen is.”

Cast

Ieder seizoen van You brengt nieuwe castleden met zich mee. Dat moet ook wel, want bij het derde seizoen namen we afscheid van het ene na het andere personage. Daarnaast verhuist Joe regelmatig en dat brengt hem automatisch in de buurt van nieuwe mensen. Op dit moment is nog weinig bekend over wie de nieuwe castleden van You seizoen 4 zullen worden. Duidelijk is dat we Penn Badgley terug gaan zien als Joe Goldberg/Nick. Daarnaast is nu duidelijk geworden dat we Tati Gabrielle ook terug gaan zien als Marienne. Van Love Quinn (Victoria Pedretti) hebben we officieel afscheid genomen.

De rol van Kate wordt vertolkt door Charlotte Ritchie. Zij was eerder te zien in Call the Midwife. Kate wordt omschreven als slim, onafhankelijk en achterdochtig. Kate werd grootgebracht door haar chaotische moeder en heeft hard moeten werken voor waar ze nu staat als directeur van een kunstgalerie.

You seizoen 3

Lifetime

Het verhaal van You is een bijzondere geworden. De serie, gebaseerd op de boeken van Caroline Kepnes, was in eerste instantie namelijk te zien bij Lifetime. Uitvoerend producent Greg Berlanti had de serie al eerder aangeboden bij Netflix, maar zij weigerden. Dat veranderde toen het eerste seizoen uitgezonden was bij Lifetime. Dat had de serie al vroeg een tweede seizoen beloofd, maar begon flink te twijfelen toen de kijkcijfers instortten. Voor Netflix het moment om de serie alsnog te redden.

Wanneer komt You seizoen 4 op Netflix?

Inmiddels is de serie al drie seizoenen onderweg en werd vlak voor de release van You seizoen 3 duidelijk dat de serie terug zou keren voor een vierde seizoen. De opnames voor dat vierde seizoen zijn in maart 2022 van start gegaan. Alhoewel een releasedatum voor dat vierde seizoen nog niet bekend is, kunnen we wel alvast een voorzichtige schatting doen wat betreft de releasedatum van de serie. Dat doen we door naar het verleden te kijken.

Zo werd het eerste seizoen op tweede kerstdag 2018 gelanceerd op Netflix. Precies een jaar later werd ook het tweede seizoen toegevoegd aan Netflix. Op seizoen 3 moesten we door de pandemie langer wachten. Pas op 15 oktober 2021 kwam seizoen 3 op Netflix. Een vierde seizoen verwachten we dan ook ergens eind 2022 op Netflix.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?