Laatste nieuws over Netflix

Young Wallander gaat verder met tweede seizoen

Young Wallander zal nog wel even bij ons blijven. De Zweedse crimeserie werd twee maanden geleden gelanceerd. Nu is de reeks verlengd voor een tweede seizoen, welke in 2021 moet verschijnen. Young Wallander heeft alles in zich om aardig wat seizoenen mee te gaan.

Volledig nieuwe verhaallijn

Kurt Wallander is een geliefd personage. De boeken van Henning Mankell werden al verfilmd tot een Zweedse en een Britse serie, waarvan Kenneth Branagh de norse rechercheur speelde in de BBC-versie. Voor Young Wallander is er een volledig nieuwe verhaallijn gekozen.

Gruwelijke moord

Een jonge versie van Wallander leeft in de huidige tijd, waar hij te maken krijgt met oplaaiende onrust en geweld. In het eerste seizoen was hij niet in staat om in zijn eigen wijk een gruwelijke moord op een tiener te voorkomen. Op dat moment is hij eigenlijk nog een agent op straat, maar stort zich al snel op de zaak om de dader op te sporen.

Adam Palsson

Young Wallander is met Adam Palsson als vertolker van het hoofdpersoon alles in zich om een aantal seizoenen mee te gaan. In ieder seizoen kan een nieuwe zaak worden behandeld, waarin Zweedse crimeseries inmiddels zeer succesvol zijn geworden. Het is de intentie van Netflix om het tweede seizoen al te kunnen streamen in 2021.

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?