Laatste nieuws over Netflix

Zelf bepalen wanneer je stopt met Netflixen

Netflixen is onderhand een werkwoord geworden. Ik Netflix, jij Netflixt, wij Netflixen. Misschien wordt het wel het woord van het jaar? Anyway, Netflixen wordt ons in ieder geval makkelijk gemaakt door Netflix zelf. Is een aflevering van een serie afgelopen, dan start automatisch binnen een aantal seconden de volgende aflevering al.

Dit is vrij ideaal als jij een binge-viewer bent; iemand die uren achter elkaar films of series kijkt. Deze handige ’tool’ van Netflix, waarmee dus automatisch nieuwe afleveringen beginnen, is niet voor iedereen ideaal. Misschien wil je juist één aflevering kijken van House of Cards voor het slapen gaan. Omdat de volgende episode automatisch ingestart wordt zit je voor je het weet tot diep in de nacht te Netflixen en verschijn je een dag later met grote blauwe kringen onder je ogen op het werk.

Of je probeert te studeren voor je belangrijke tentamen, maar wil je even ontspannen met een aflevering van Pretty Little Liars. Je kunt het dan niet hebben dat je vervolgens hele seizoenen zit te kijken. Je hebt je tijd hard nodig voor het studeren!

Netflix komt nu de kijker tegemoet die zelf wil bepalen hoelang er genetflixt wordt. In de instellingen van je account kun je eenvoudig de functie uitschakelen, waarna je zelf kunt bepalen of je verder gaat kijken met je serie of er mee stopt.

  1. Ga via je computer of tablet naar www.netflix.nl
  2. Log in met je gegevens
  3. Ga naar ‘Mijn account’
  4. Klik op ‘Instellingen voor afspelen’
  5. Er opent een pop-up en hier kun je ‘volgende aflevering automatisch afspelen’ afvinken.
  6. Klaar, je kunt nu aflevering voor aflevering naar je serie kijken!

autoafspelenVoor sommige mensen is het ideaal om handmatig een nieuwe aflevering op te starten, zodat ze niet tot diep in de nacht op Netflix zitten. Anderen zullen er echter niet aan denken om de functie uit te schakelen, omdat zij het heerlijk vinden dat ze gewoon op de bank kunnen blijven zitten als de aflevering afgelopen is. Het is in ieder geval prettig dat er nu tenminste een keuze gemaakt kan worden!

Het laatste nieuws en het nieuwste aanbod van Netflix iedere week in je mailbox?

Krijg jij onze nieuwsbrief al?

1 Reactie